Kako je izgledala Musemićeva prva titula sa FK Sarajevo?
Screenshot

Davno je to bilo...

Kako je izgledala Musemićeva prva titula sa FK Sarajevo?

Fudbaleri Sarajeva danas imaju priliku ovjeriti titulu prvaka Bosne i Hercegovine, samo tri dana nakon što su na Pecari podigli trofej Kupa BiH.

Za historijsku duplu krunu Sarajevu je danas na Koševu potrebna pobjeda nad Zvijezdom 09, a čini se da u istu ne sumnja niko u bordo taboru.

U Sarajevu je već sve spremno za veliko slavlje, vlasnik kluba Nguyen Hoai Nam je jutros sletio na sarajevski aerodrom, a navijači s nestrpljenjem iščekuju 17:00 sati i početak duela sa Zvijezdom 09.

Ukoliko Sarajevo pobijedi, trener Husref Musemić će se ponovo upisati u historiju svog voljenog kluba.

Neće to biti prva Musemićeva titula Premijer lige sa FK Sarajevom s obzirom da je kao trener vodio bordo tim do pehara i u sezoni 2006/2007.

Međutim, Musemić se može pohvaliti šampionskim naslovom do kojeg je došao i kao igrač FK Sarajevo.

Bilo je to u sezoni 1984/1985 u kojoj je Sarajevo stiglo do svoje druge titule prvaka Jugoslavije.

Bordo timu je tada na Koševu u posljednjem kolu prvenstva bio potreban bod protiv Crvene zvezde, ali je Sarajevo uspjelo i više od toga jer je slavilo sa 2:1.

Prvi gol za Sarajevo je tog juna 1985. postigao upravo današnji strateg bordo tima Husref Musemić, dok je na 2:0 15-ak minuta do kraja povisio Pedrag Pašić. Zvezda je do kraja uspjela samo ublažiti poraz preko Đurovskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon osvajanja titule, Musemić je tada kratko govorio za medije: "Samo želim da kažem da je Sarajevo zasluženo na prvom mjestu bez obzira što su ga mnogi nakon jesenje titule osporavali. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo Sarajevo je sve više pokazivalo da zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi