Edin Džeko pred velikom odlukom: Hoće li pristati na uslove koje će mu Roma ponuditi?
Ove sezone bh. napadač ima nešto skromniji učinak u dresu Rome. Postigao je 12 golova i upisao je sedam asistencija u 29 odigranih utakmica u svim takmičenjima (Foto: EPA)

Vruće ljeto za bh. napadača

Edin Džeko pred velikom odlukom: Hoće li pristati na uslove koje će mu Roma ponuditi?

Midhat Šljivak

Edin Džeko za nekoliko dana puni 33 godine, ali bez obzira na godine, bh. dijamant je i dalje jedan od najboljih napadača Evrope.

Sjajni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme igra zaista dobro u dresu Rome. Nakon nešto sporijeg otvaranja sezone, Džeko je počeo pogađati mreže u Seriji A i on će biti ključni čovjek u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Često se u italijanskim medijima pojavljuju informacije kako bi Džeko na kraju sezone mogao napustiti klub. Navodno su engleski timovi spremni da ga kupe tokom ljeta, ali Edin nema namjeru da tek tako ode iz kluba koji mu je dao dosta u karijeri.

Džeko je ugovorom sa rimskim klubom vezan do juna 2020. godine. Postoji obostrani interes za produžetak saradnje, ali će Edin morati da pristane na određene izmjene u ugovoru, ako želi ostati godinu dana duže.

Rukovodstvo Vučice će bh. napadaču ponuditi novi ugovor, ali sa manjim primanjima. Trenutno je Edin sa godišnjim primanjima od 4.5 miliona eura najplaćeniji fudbaler tima, ali će mu Roma uz novi ugovor ponuditi znatno manje novca.

Nije poznato kolika će to cifra biti. Ipak, sigurno je da će mu zbog njegovih godina, ponuditi barem 50 posto manje novca i pitanje je hoće li na to Džeko pristati.

Sa druge strane, ponude koje Džeko dobija iz Engleske su mnogo primamljivije. Timovi iz Premiershipa poznati su kao izuzetne platiše i biće svakako interesantno vidjeti šta će bh. fudbaler na kraju odlučiti.

Mnogima je poznato da nekoliko klubova pomno prate situaciju oko Džeke, a izdvajaju se West Ham i Everton koji su spremni na ljeto da dovedu Džeku u svoje redove. Također, interes je pokazao i Crystal Palace, ali oni ne žele previše da se troše.

Ipak, Džekina cijena prema svemu sudeći neće biti kao nekada, te Calciomercato navodi da će ga klubovi moći kupiti za "siću" s obzirom o kakvom fudbaleru se radi.

U medijima se pojavila informacija da bi Džeko mogao otići iz Rome za samo 13 miliona funti što zaista neće biti previše za West Ham i Everton. Ovi klubovi su već ostvarili kontakt s Romom, ali nisu dobili još uvijek povratne informacije.

Everton je Džeku pokušao dovesti u nekoliko navrata, ali je bh. napadač odbijao da napusti Romu. Ipak, klub s Goodisona ne želi da odustane i bilo bi zaista interesantno kada bismo vidjeli Džeku u dresu ovog kluba iz Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored interesa iz Engleske, Edin se povezuje i sa Interom, koji ga navodno vidi kao zamjenu za Maura Icardija, jer je Argentinac na izlaznim vratima kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi