Kako je Juventus našao novac za Ronaldovu platu?
Bianconeri su se snašli (Foto: EPA)

Ko zna, zna...

Kako je Juventus našao novac za Ronaldovu platu?

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo navodno je jako blizu prelaska u redove torinskog Juventusa.

Portugalski mediji jutros su donijeli informaciju da je najbolji fudbaler svijeta pristao na transfer, ali i tvrde da znaju kako je Juventus našao novac za njegovu platu od 30 miliona eura.

Dobar dio novca za platu izdvajaće kompanija FIAT koja je godinama sponzor i financijer torinskog tima. Preko holding kompanije Exor osiguraće se novac za Ronaldovu platu i tako će Juve izbjeći sankcije UEFA za kršenje financijskog fair playa.

Stara dama će tako imati znatno olakšan put do Ronalda. Na njima je da sa Realom dogovore transfer, a uskoro se očekuje zvanična ponuda na adresu Reala vrijedna 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kraljevi bi mogli tražiti i koji milion više za usluge najboljeg fudbalera svijeta, ali rukovodstvo Bianconera je spremno izdvojiti sredstva za ovaj veliki transfer.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mico
Ludost
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije