Kako je Lampard proslavio svoju najveću trenersku pobjedu?

Nadmudrio Mourinha, pa zapjevao na Old Traffordu

Kako je Lampard proslavio svoju najveću trenersku pobjedu?

Nekadašnji engleski fudbaler Frank Lampard sinoć je ostvario najveću trenersku pobjedu u svojoj kratkoj karijeri.

Lampard je tokom ljeta prihvatio ponudu da preuzme Derby s kojim bilježi odlične rezultate u Championshipu, a kruna je bila gostujuća pobjeda nad Manchester Unitedom u 1/16 finala Carabao Cupa.

Frank se našao oči u oči sa Joseom Mourinhom, čovjekom koji ga je nekada godinama trenirao i s kojim je ostvario najveće uspjehe Chelseaja u klupskoj historiji, i uspio ga je nadmudriti te sa svojim timom proći dalje na penale.

Lampard je nepuna pet dana prije utakmice sa Unitedom po treći put postao otac, a trijumf na Teatru snova samo je kruna njegove sretne priče. U međuvremenu je za vikend pobijedio Brentford u ligi, pa se može reći da veliki Frank zaista proživljava lijepe dane.

Uostlaom, vidi se to i po njegovoj reakciji nakon završetka susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi