Kako je Malaga ostala bez Cristiana Ronalda zbog dva miliona eura?

Portugalac bio vrlo blizu španskog kluba

Kako je Malaga ostala bez Cristiana Ronalda zbog dva miliona eura?

Cristiano Ronaldo, petostruki osvajač Zlatne lopte i jedan od najboljih fudbalera svih vremena bio je na početku karijere vrlo blizu prelaska u Malagu. 

Ronaldo je veliki talenat pokazivao još dok je bio tinejdžer, a Evropsko prvenstvo za kadete, koje se 2002. godine igralo u Danskoj, bilo je prava manifestacija za pogledati, kako njega tako i ostale talentirane fudbalere njegovih godina.

Kada je u pitanju španska Malaga, ona je na to prvenstvo poslala svog regrutera Carlosa Rincona. On je u to vrijeme uživao veliko povjerenje predsjednika kluba koji ga je uvijek slušao kada su u pitanju mladi igrači. Bio je dobar skaut pa je na tom prvenstvu prepoznao i potencijal Ronalda...

"Cristiano je i kao mladi momak pokazivao kvalitete koje ima danas. Bio je igrač sa značajno dobrom fizičkom snagom, sa spektakularno dobrim udarcem... U to vrijeme uživao sam veliko povjerenje predsjednika i sve što sam ga savjetovao uvažavao je. Rečeno mi je da odlazim na velike turnire u Evropi, Americi, Južnoj Africi. Morao sam uvijek nabaviti brojeve telefona od tri najbolja igrača na turniru. Kad se završilol Evropsko prvenstvo U17 u Danskoj, imao sam brojeve od trojice najboljih igrača. Tada sam ih gledao na televiziji, nisam išao na utakmice".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sljedeće sedmice smo uspostavili kontakte s igračima i njihovim porodicama kako bismo upoznali agente i poslali ponudu. U toj priči bio je Cristiano. U to vrijeme još nije debitovao za prvi tim Sporting Lisabona, a mi smo poslali ponudu preko Jorgea Mendesa. Imali smo utvrđenu količinu novca, nismo mogli praviti nikakva dalja ulaganja. Tada smo ponudili 1,5 miliona era, a igrač je vrijedio 3,5. Nismo išli dalje u pregovorima jer nismo mogli dostići tu cifru. Na kraju krajeva, dobri igrači i nisu skupi, ali mi tada jednostavno nismo mogli ići dalje", kaže Rincon.

On dodaje kako je samo mjesec ili dva nakon toga Ronaldo debitirao za prvi tim Sportinga i vrlo brzo otišao u Manchester United. Također, poručuje kako je CR7 jedan od najboljih u historiji fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi