Kako je Mohamed Salah svojim ponašanjem pomogao svim muslimanima u Liverpoolu?
Salah je postio cijeli ramazan, a tome je ostao dosljedan čak i u finalu Lige prvaka

Egipćanin je svojim odnosom prema vjeri promijenio mnoge stvari u Engleskoj

Kako je Mohamed Salah svojim ponašanjem pomogao svim muslimanima u Liverpoolu?

S. Pašalić

Mohamed Salah je 2017. godine stigao iz Rome u Liverpool za 42 miliona eura.

Egipćanin je nakon dolaska na Anfield ubrzo postao najbolji igrač Liverpoola, a u subotu je s ovim timom osvojio Ligu prvaka nakon što su Redsi u finalu savladali Tottenham sa 2:0, a Salah je bio strijelac prvog gola.

Dolazak Mohameda Salaha je pomogao Liverpoolu da se vrati na stare staze slave, a Egipćanin je svojim odnosom prema vjeri postao i omiljeni igrač muslimana širom svijeta.

Međutim, posljednja istraživanja govore da je Mohamed Salah također pomogao da se smanji islamofobija u Liverpoolu za skoro 20 posto.

Salah je pokazao koliko je predan vjeri nakon što je cijeli ramazan postio, a tome je ostao dosljedan čak i tokom utakmice finala Lige prvaka.

Prema dokumentima iz službe za imigraciju, stepen kriminala u Liverpoolu koji je došao zbog mržnje prema muslimanima se smanjio za 18.9 posto.

Igrač Liverpoola je svima dao primjer kako biti pozitivan, zabijati golove i biti ponizna zvijezda, što je čini se ostavilo oticaj i na odnose prema drugim muslimanima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aldin Neki
Neka onda prestanu ubijati muslimane avionima u muslimanskim zemljama.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi