Kako je NK Široki Brijeg čestitao FK Sarajevo titulu prvaka?

Gospodski potez

Kako je NK Široki Brijeg čestitao FK Sarajevo titulu prvaka?

Fudbaleri Sarajeva danas su osvojili novu titulu šampiona Bosne i Hercegovine. Oni su u odlučujućem susretu porazili Zvijezdu 09 sa visokih 4:0. 

Nakon meča uslijedilo je veliko slavlje navijača i igrača Bordo tima, a počele su pristizati i prve čestitke.

Pobjedom nad Zvijezdom od 4:0, Sarajevo je i matematički kolo prije kraja osvojilo naslov prvaka BiH.

Danas su izabranici Husrefa Musemića bili sigurni protiv Zvijezde 09 rezultatom 4:0.

Do 25. minute se igrala izjednačena utakmica. Do 25. minute se igrala izjednačena utakmica. Zvijezda je imala nekoliko opasnih napada, ali kada je Sarajevo zabilo prvi gol, sve je bilo gotovo.

Amar Rahmanović je načeo goste. U 25. minuti je sjajno skočio ispred Erića nakon ubačaja Kapića i pogodio je za prednost od 1:0.

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži gostiju. Ponovo je to bila sjajna akcija Bordo ekipe, a Anel Hebibović pogađa za 2:0.

Nije se Sarajevo zaustavilo do samog kraja prvog dijela. U 34. minuti Ahmetović je zatresao mrežu Zvijezde za 3:0, da bi ovaj fudbaler deset minuta kasnije asistent, a kapiten Krste Velkoski zabija za 4:0 na svom 150. nastupu za Bordo tim.

Sarajevo je tako već nakon prvih 45 minuta završilo posao i mogli su početi da slave titulu prvaka.

Otvoreno se igralo i u nastavku sa obje strane, ali je do kraja ostalo 4:0.

Nakon što je titulu Sarajevu čestitao Zrinjski, pridružio se i Široki Brijeg koji je također bio veoma korektan i uputio iskrene čestitke timu s Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"NK Široki Brijeg upućuje iskrene čestitke momčadi, stručnom stužeru i upravi FK Sarajevo koji su, nakon osvajanja trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine, današnjom pobjedom protiv FK Zvijezda 09 stigli do naslova prvaka u BHT Premijer ligi BiH i tako potvrdili svoju dominaciju. Bordo je momčad ove sezone pokazala najviše i zasluženo se okitila dvostrukom krunom", navodi se u statusu Širokog Brijega koji je obvjavljen na zvaničnoj Faceboook stranici kluba.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
jebat ih ulizuju se
22 0
Romario 77
zahvaljujemo.na sportskim cestitkama
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi