Kako je prijatelj predvidio Vrančićevu sudbinu: "A imali smo 12-13 godina..."
Foto: Norwich City

Bajka povremenog reprezentativca BiH

Kako je prijatelj predvidio Vrančićevu sudbinu: "A imali smo 12-13 godina..."

Povremeni reprezentativac BiH Mario Vrančić proživljava vjerovatno najljepše dane u svojoj karijeri.

U ljeto 2017. godine Vrančić je odlučio napustiti Njemačku i karijeru nastaviti u Championshipu, tačnije u Norwichu, a sada se ispostavilo da je napravio odličan potez, jer će uz Asmira Begovića i Seada Kolašinca sljedeće sezone biti jedini Bosanac u Premier ligi!

Ključnu ulogu u Norwichovom povratku u elitu nakon tri godine imao je upravo Vrančić (29), koji je bio strijelac nekoliko krucijalnih pogodaka, od kojih su neki zaista bili uistinu spektakularni. Očekivano, nije to prošlo nezapaženo, a oduševljen onim što je pokazao naš fudbaler je i Chris Goreham koji je u svojoj kolumni napisao da je Vrančić favorit da dobije priznanje za igrača sezone.

Posljednjih dana Vrančić je veoma tražen među engleskim novinarima, a jedan od njih ga je upitao i je li ovo najveći uspjeh njegove karijere.

"Prije bih rekao da je najvažniji. Postigao sam nekoliko pogodaka, uključujući i onaj u derbiju sa Sheffieldom, no to je moj posao. Zar ne?", kaže skromni Vrančić.

Sve to je sitnica na ono što je u životu prošao Vrančić. Imao je manje od tri godine kada je u posljednji tren s roditeljima pobjegao iz pakla ratnog Bosanskog Broda, dok su tim gradom u proljeće 1992. bjesnile ulične borbe. Ni dolazak u Slavonski Brod im nije donio nikakvo olakšanje, njegova kuća do temelja je uništena, pa je bio primoran sreću potražiti negdje drugdje. Uslijedio je put u Njemačku.

"Postoji jedna zanimljiva priča iz moje mladosti. Majka jednog od mojih najboljih prijatelja je inače iz Norwicha, a kada smo se kao djeca od 12-13 godina igrali, on bi imao običaj reći: 'Jednog dana ti ćeš igrati za Norwich'. Eto, šta je sudbina...", otkrio je Vrančić.

Norwich je Vrančića doveo iz Darmstadta za svega 650.000 funti, a naš fudbaler u aktuelnoj sezoni je postigao devet pogodaka i upisao šest asistencija. Za očekivati je da sjajni nastupi neće promaći ni Prosinečkom.

"Najbitnije je da se trudim, da igram dobro, a selektor je na kraju taj koji će procijeniti jesam li mu potreban ili ne. Svakom igraču je, naravno, san da igra za svoju zemlju", ističe Vrančić.

U dresu bh. reprezentacije Vrančić je dosad odigrao šest utakmica, i to u periodu kada je selektor bio Mehmed Baždarević.

Top Komentari

nightcry
ja ne mogu ni da zamislim razlog da ga Žuti nastavi ignorisati !
1 0
ljiljan
zar nece i kolasinac sljedecu sezonu igrat u premijer ligi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti