Mario Vrančić golčinom odveo Norwich u Premiership

Kanarinci se vraćaju nakon tri godine u društvo najboljih

Mario Vrančić golčinom odveo Norwich u Premiership

M. Šljivak

Fudbaleri Norwicha novi su članovi Premiershipa.

Kanarinci su večeras na svom terenu savladali Blackburn sa 2:1 u 45. kolu Championshipa i na taj način su kolo prije kraja osigurali povratak u Premier ligu.

Junak večerašnje pobjede je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić, koji je upisao asistenciju i gol, jedan od najboljih u sezoni.

Norwich je do vodstva došao u 13. minuti. Vrančić je uposlio Stiepermanna, a ovaj precizno pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nije se slavlje domaćih navijača ni stišalo, a već ih je Vrančić bacio u trans. U 21. minuti je fantastičnom bombom doslovno probio mrežu protivnika i povećao je prednost na 2:0.

Uspjeli su gosti u 23. minuti da smanje rezultat na 2:1 preko Travisa. To je bio i konačan rezultat ovog meča, pa je slavlje na Carrow Roadu moglo početi.

Norwich se u Premiership vraća nakon tri sezone u drugom rangu engleskog fudbala. Prošla sezona im je bila za zaborav, bili su tek 14., ali ove su fantastičnim partijama došli do zasluženog plasmana u Premier ligu.

Do kraja im je preostao još meč protiv Aston Ville, a ovaj susret je na rasporedu 5. maja.

Championship, 45. kolo:

Norwich - Blackburn 2:1

Top Komentari

redbull
Treba ovo zvati u reprezentaciju.
7 1
niko nikovic
nema on mjesta u repki pored Sarića
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi