Uspjeh Norwicha je veći nego što mislite: Za deset igrača su potrošili nešto više od 7 miliona funti
Mario Vrančić je postigao 9 golova i upisao 7 asistencija.

Norwich je danas osigurao nastup u Premier ligi naredne sezone

Uspjeh Norwicha je veći nego što mislite: Za deset igrača su potrošili nešto više od 7 miliona funti

S. Pašalić

Norwich je danas u utakmici 45. kola engleskog Championshipa savladao na svom terenu Blackburn sa 2:1.

Domaći su poveli u 13. minuti kada je Mario Vrančić asistirao, a Marco Stiepermann pogodio za 1:0. Mario Vrančić se u 21. minuti upisao i u listu strijelaca kada je fenomenalnim udarcemo pogodio mrežu gostiju za 2:0.

Blackburn je dvije minute kasnije golom Travisa uspio smanjiti na 2:1, ali se rezultat do kraja nije mijenjao pa je Norwich ostvario pobjedu kojom je potvrdio svoj nastup u Premier ligi naredne sezone.

Ono što je zanimljivo je i to da je Norwich sjajno ulagao u igrače koji su se pokazali kao ključni u ovom uspjehu.

Norwich je za deset igrača ukupno platio 7 miliona funti, od kojih su četiri došla potpuno besplatno. Teemu Pukki je bio jedan od njih, a trenutno je najbolji strijelac Championshipa sa 28 golova, a dodao je i 10 asistencija.

Odlično je odigrao i potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić koji je postigao 9 golova i upisao 7 asistencija. Tako je Norwich za malo uloženih para ostvario veliki uspjeh koji će mu donijeti i veliku finansijsku nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi