Kako je rođena Brazuca, lopta sa kojom će se igrati SP

Adidasova kreacija

Kako je rođena Brazuca, lopta sa kojom će se igrati SP

Adidas je predstavio Brazucu, zvaničnu loptu sa kojom će se igrati Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine. 

Nova lopta temeljno je testirana kako bi ispunila i premašila sve dosadašnje FIFA standarde za zvanične lopte te omogućila vrhunske performanse u svim uslovima.

Tehnologija ugrađena u gumu i tkani kostur u unutrašnjem dijelu Brazuce, identična je onoj koja je korištena za Tango 12 (UEFA Euro 2012), Cafusu (FIFA Kup konfederacija 2013) i popularne oficijalne lopte za Ligu prvaka.

Nadamo se da će nova lopta biti sretna našim reprezentativcima koji će narednog ljeta imati premijerni nastup na nekom od velikih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Predstavljanje Bracuze koje se desilo zvanično 3. decembra pamtiti će svako dijete koje je rođeno na taj dan, obzirom da će Adidas nagraditi svakog novok stanovnika planete koji je rođen na dan kada i Bracuza upravo sa zvaničnom loptom narednog Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.