Kako je Ronaldinho prevario Klebersona 2003. godine?

Nagovorio ga da ode u Manchester United

Kako je Ronaldinho prevario Klebersona 2003. godine?

Endin Čaušević

Ronaldinho je trebao biti prvi Brazilac u historiji koji je zaigrao u dresu Manchester Uniteda, ali na kraju to je bio Kleberson koji se pokazao kao veliki promašaj Crvenih đavola.

Fudbalski svijet za Ronaldinha je ozbiljnije čuo na Svjetskom prvenstvu 2002. godine kada je Brazil postao prvak svijeta, a ovaj mladi igrač PSG-a bio je jedan od najzaslužnijih za to. Godinu dana kasnije došlo je vrijeme da napusti PSG i mnogi su bili sigurni da ide u Manchester United.

Čak je i Ronaldinho priznao u nekoliko navrata da je bio na korak u Manchester Uniteda, ali da se to promijenilo kada se javila Barcelona. Ronaldinho je izabrao Barcu i nije pogriješio, ali 15 godina poslije Kleberson je otkrio da je na kraju on izvukao deblji kraj svega toga.

Kleberson je postao prvi Brazilac koji je zaigrao u dresu Uniteda, ali također i jedan od najgorih transfera ovog kluba. Nekadašnji reprezentativac Brazila je 15 godina nakon toga izjavio da nije imao namjeru uopšte da ide na Old Trafford i da je ustvari Ronaldinho kriv što je otišao u United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ronaldinho mi je rekao da ide u Manchester United. Često smo se čuli i stalno mi je govorio da i ja trebam doći u Manchester. Želio sam ići, ali sam bio neodlučan jer u ekipi niko nije govorio portugalski, a ja nisam baš bio dobar s engleskim jezikom. On me na kraju uvjerio da prihvatim ponudu. Otišao sam u Manchester, a onda je on završio u Barceloni", rekao je Kleberson.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi