Kako je smjena Nihada Nalbantića skupo koštala FK Goražde

Iskusni stručnjak sjajno vodio Goraždane

Kako je smjena Nihada Nalbantića skupo koštala FK Goražde

S. Mlaćo

Šesto kolo Prve lige Federacije BiH koštalo je posla trojicu trenera.

 Radi se o Elvedinu Beganoviću (FK Rudar Kakanj), Adnanu Beganoviću (NK Travnik), te Igoru Remetiću (NK TOŠK Tešanj).

Kako prvenstvo bude odmicalo otkaza će biti vjerovatno više i više, ali to je već odavno svakodnevnica bh. nogometa. Navikli da se u krug "vrte" skoro isti treneri koji putuju od kluba do kluba, a klubovi bez ikakvog sistema i ciljeva idu iz kola u kolo.

FK Goražde je prošlu sezonu napustilo Prvu ligu Federacije BiH. Goraždani nisu, mora se to priznati, bilo na nivou ranijih sezona, ali definitivno su bili i žrtve zakulisanih radnji koje su postale sasvim normalna pojava pred sami kraj sezone u ovom rangu takmičenja.

Timovi iz donjeg dijela tabele tada bez većih problema upisuju pobjede nad timovima iz vrha tabele, a nerijetko se radi o preokretima koji znaju nasmijati sve prisutne na stadiona, bez obzira za koga oni navijali.

U Goraždu svakako žale za Prvom ligom FBiH, ali u ovom gradu, sportski radnici, u pravom su čudu da je bez angažmana iskusni trener Nihad Nalbantić. Nalbantić je vrhunski stručnjak, odličan znalac koji zna podići ekipu, vladati u svlačionici, a u Goraždu je posebno omiljen, iako je rođen davne 1954. godine u Rogatici. 

Ovaj trenerski stručnjak osim naše zemlje, radio je i u Bahreinu, te Kuvajtu, a Goražde je napustio nakon samo tri kola, u trenucima kada je ovaj klub bio prvi na tabeli Prve lige FBiH i koračao ka Premijer ligi. Nije se to svidjelo čelnicima kluba koji klubu nisu željeli dobro, pa se Nalbantićev sjajni rad morao što prije zaustaviti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde i njegovi navijači su za to grubo kažnjeni, ovaj klub je sada član tek trećeg ranga naše zemlje i ko zna da li ćemo ga više ikada gledati na prvoligaškim stadionima. Za dobrobit bh. sporta, nadamo se da hoćemo.

Do tada Nalbantić čeka pravi poziv klubova iz naše zemlje, a o njegovim kvalitetama i znanju suvišno je govoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi