Kako je Srbin pomogao Hrvatu u Saudijskoj Arabiji?
(Foto: EPA)

Prijović počastio Mamića

Kako je Srbin pomogao Hrvatu u Saudijskoj Arabiji?

M. Šljivak

Sportisti iz bivše Jugoslavije nikada se nisu previše dijelili po nacionalnosti i njihova saradnja je uvijek bila veoma dobra.

I dok političari još uvijek broje krvna zrnca sportistii dalje sarađuju sjajno i čine sve kako bi pomogli jedan drugom na terenima.

Tako je srbijanski napadač Aleksandar Prijović danas pomogao hrvatskom stručnjaku Zoranu Mamiću i doveo je njegov Al Hilal jaki blizu naslovu prvaka Saudijske Arabije.

Prijović je postigao dva gola za Al Ittihad u meču protiv favorizovanog Al Nasra za pobjedu od 2:3 i tako je omogućio Mamićevom Al Hilalu da preuzme vrh tabele tri kola prije kraja prvenstva.

Al Hilal koji u svojim redovima ima zaista sjajna imena kao što su Sebastian Giovnico, Befetimbi Gomis sada je pred osvajanjem titule prvaka i biće pravo čudo ako ovu prednost ispuste.

Al Nasr je sa druge strane u ključnim trenucima napravio kiks. Ipak, Al Ittihad je u okvirima Saudijske Arabije veliki klub. Ove sezone se bore za opstanak i bilo bi zaista neočekivano da ispadnju iz lige.

Prijović je ove sezone zaista sjajan. Vodi ovaj tim ka opstanku, a sigurno će ga i Mamić nakon ovih golova nagraditi barem dobrim pićem po napuštanju Saudijske Arabije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi