8

Komentari (8)

Konigsblau
A brate sto izfolozofira
Konigsblau
Mišićna masa, nastala zbog rada s opterećenjima.
douglasssy
Pa realno je i u pravu za tegove. Čovjek ne radi hipertrofiju mišića uopšte većkroz metode propriocepcije, plimetrije i repetativnih vježbi, dobija na obimu mišića, ali i vrlo dobroj funkcionalnosti. U prevodu, neće ostati zgrčen, grub kao bodybilderi, većima jako dobru amplitudu pokreta i donjih i gornjih ekstremiteta. Također, za svoju težinu je poprilično agilan i sve vježbe koje izvodi povećavaju stepen eksplozivnosti. Sve u svemu, dobio je cijeli paket, pitanje je samo koliko će mentalno izdržati ovaj nivo treninga, jer se ipak radi o fudbaleru. Nije ni mlad toliko.
konjnakvadrat
Bravo za komentar
Konigsblau
Objasni mi kako je onda došlo do rasta u gornjem dijelu tijela? Ova masa se sigurno nije mogla nabiti bez opterećenja, a ako podrazumjevate pod "tegovima" benč, čučanj i mrtvo dizanje onda ste upravu. Hoću reći da se u klipu pokazuje očiti rad sa opterećenjima (tegovima), nek radi bez njih da vidimo rezultate.
douglasssy
Objasnio sam u prvom komentaru za obim mišića, ovo nije mišićna masa, to je sama struktura mišića, genetski uslovljen faktor razvoja poprecno - prugastog mišićnog vlakna.
Konigsblau
Mišićna masa, nastala zbog rada s opterećnjima prikazanim na video kipu. Naravno ima tu i genetike.
douglasssy
Ova opterećenja se razliku od onih koje koristiš tegovima. Recimo na benč press - u, i propadanju, totalni različiti mišići rade. O tome se radi u ovom slučaju. Čovjek je antagoniste, transformisaou agoniste, odnosno mišiće evo recimo ruku, ramena i prsa, koji seeće aktivirati dok rade benč, mrtvo dizanje, i slične vježbe. Cilj u suštini njegovih vježbi je snažna izdržljivost, a ne apsolutna snaga.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.