Kako je Van Dijk doživio šokantan poraz Cityja?
Van Dijk nije očekivao da City neće postići niti jedan gol

Igrač Liverpoola komentarisao kiks Građana

Kako je Van Dijk doživio šokantan poraz Cityja?

S. Pašalić

Manchester City je jučer doživio ogroman šok nakon što je na Etihadu poražen sa 2:0 od Wolvesa.

Ekipa Pepa Guardiole nije uspjela čak postići ni gol na domaćem terenu što se već nekoliko godina nije desilo.

Dan ranije Liverpool je uz dosta sreće stigao do nove pobjede pa je tako prednost Redsa porasla na osam bodova.

Kao i za mnoge druge, i za štopera Liverpoola, Virgila van Dijka je poraz Cityja bio veliko iznenađenje i nešto što se nije očekivalo, a za Sky Sports je govorio o meču Građana, ali i o onome što se desilo prošle godine.

"To naravno nisam očekivao. Svi su očekivali tešku utakmicu za City, ali, ali ne dešava se često da kod kuće ne postignu ni jedan gol.", rekao je Van Dijk.

"Sjajna predstava od strane Wolvesa. Morate im odati priznanje, ali znate situaciju, ne možete baš puno govoriti o tome. Oni će se pokušati vratiti, ali do tada mi ćemo se fokusirati samo na naše obaveze prema reprezentaciji"

"Pokušali smo prošle godine i nažalost Manchester City je bio samo malo bolji. Do sada smo osvajali bodove."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek postoji prostor za napredak u našoj igri i kao što sam već rekao prije, mislim da se trebamo samo fokusirati na utakmice koje su pred nama i ne gledati bilo kakve razlike ili razlike u bodovima između nas i drugih, nas i Cityja"

"Dolaze i dosta perioda u kojem će biti gust raspored, u decembru i januaru. Svašta se još može dogoditi.", zaključio je igrač Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi