Kako je znao? Van Dijk je gestikulacijom osigurao Liverpoolu pobjedu

Kako je znao? Van Dijk je gestikulacijom osigurao Liverpoolu pobjedu

Edmir Škorić

Liverpool je sa 3:2 slavio kod Newcastlea, pa je ostao u igri za titulu u Engleskoj.

Redsi su se namučili na St. Jamesu, ali je uspio Origi u 86. minuti da pogodi za trijumf gostiju s Anfieda.

Golu je prethodio ubačaj Shaqirija iz slobodnog udarca, a zanimljivo da je isti trebao da izvede Alexander-Arnold.

Međutim, Virgil van Dijk je tražio da Shaqiri uzme loptu i centrira u peterac, a to se na kraju ispostavio kao potez odluke.

Klopp: Više od ovoga ne možemo, sada će sudbina učiniti svoje...

Na Anfieldu 29 godina čekaju na titulu, ovaj put su baš blizu, ali lako može da se desi da ni 97 bodova ne bude dovoljno.

"Radimo apsolutno sve da budemo prvaci. Više od ovoga ne možemo. Možemo li osvojiti više bodova? Apsolutno ne. Igrači su dali sve od sebe, bacali se na svaku loptu i više od njih ne možete očekivati. To da li ćemo biti prvaci ili ne sada postaje stvar sudbine", rekao je Jurgen Klopp nakon trijumfa kod Newcastlea.

Osvrnuo se na paklenu atmosferu u Newcastleu, koji je ipak igrao kao da mu je ovaj meč bitan.

"Postoji li neka povijest između Newcastlea i Liverpoola za koju ne znam? Atmosfera je bila kao da se nešto dogodilo u prošlosti. Dečki su opet bili spremni da se suoče s tim i da se nose s velikim pritiskom i to je sjajno. A ako je neko sumnjao u timove koji više nemaju za šta da igraju i koji su već na pola puta ka plaži, to je zapravo bilo suprotno".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer Newcastlea Rafael Benitez, koji je predvodio Liverpool do Lige prvaka 2005. godine, bio je u cijelosti oduševljen navijačima Newcastlea koji su očajnički željeli da potpiše produljenje ugovora.

“To je tako jednostavno: imate potencijal, možete vidjeti potencijal, možete osjetiti strast navijača i što to znači za njih, ovaj klub... Zadovoljan sam i ponosan jer smo ostali u ligi, ali želio bih da se borimo za više. Nadam se da to možemo i da ćemo se slagati s ambicijama naših navijača", poručio je Benitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi