Wenger i Ferdinand nisu bili impresionirani Van Dijkom: Kriminalno, statično...

Krivac za prvi gol Barcelone

Wenger i Ferdinand nisu bili impresionirani Van Dijkom: Kriminalno, statično...

Liverpool se dobro držao sinoć na Nou Campu većim dijelom utakmice. Imali su Redsi iznenađujuće veliki posjed lopte, nadali su, ali je na kraju rezultat utakmice glasio - 3:0 za Barcelonu.

Barcelona je tako stekla veliku prednost pred revanš polufinala Lige prvaka na Anfieldu, a podbacila je, prije svega, odbrana Liverpoola od koje se mnogo očekivalo.

Čak ni Virgil van Dijk, najbolji igrač Premiershipa za ovu sezonu, štoper plaćen 75 miliona funti nije oduševio.

Mnogi smatraju i da je Virgil van Dijk glavni krivac za gol Luisa Suareza kojim je Barcelona polovinom prvog dijela povela sa 1:0.

Posebno je razočaran reakcijom Van Dijka bio legendarni štoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

"Virgil van Dijk je kriv. Može vidjeti Sureza koji pokazuje gdje želi loptu. Nije to nuklearna fizika. To je tvoj čovjek sa brojem devet na leđima", istakao je Ferdinand, pa dodao:

"Statično. Van Dijk je statičan i to je kriminalno. On mora biti Matipove oči i uši. Biće razočaran ovime".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ni nekadašnji trener Arsenala Arsene Wenger nije štedio jednog od najboljih štopera današnjice.

"Jako interesantno. Van Dijk pokriva prostor, ali bi trebao ići za Suarezom i pokriti loptu. Iznenađujuće je to od štopera takve kvalitete, jednostavno ga pušta. Nije loše pozicioniran, ali ne raguje", izjavio je Wenger koji je bio u ulozi stručnog komentatora na BeIN Sportsu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi