Kako kupiti članak o talentovanom sinu na portalu SportSport.ba?

Korupcija u novinarstvu

Kako kupiti članak o talentovanom sinu na portalu SportSport.ba?

M. Skaka

Bavite se fudbalom, ali za vrhunski rezultat neophodno je samo da vas još neko malčice "pogura"? Vaš sin je talenat, ali nikako da ga primjeti selektor jedne od mladih selekcija? Rješenje je jednostavno: kupiti afirmativne članke u medijima i put ka slavi je otvoren. Danas platiš 50KM i porciju ćevapa - sutra igraš na Old Trafordu i zabavljaš se sa Posh Spice.

Zvuči sjajno, vrlo elegantan recept za uspjeh, ali dugoročno to je model za propast i boljka od koje već decenijama pati naše društvo.

"Od osnivanja portala pa do danas imali smo veliki broj ozbiljnih i neozbiljnih, direktnih i indirektnih ponuda od igrača, roditelja ili menadžera. Pojedini su išli i toliko daleko da su željeti otkupiti čitav portal. Među najupornijim su bile i osobe koje su danas uspješni biznismeni i političari.", uz smijeh kaže Emir Haračić, vlasnik portala SportSport.ba. "Srećom, uspjeli smo se oduprijeti svim pritiscima i nikada se nismo finansirali na taj način iako su sa rastom našeg medija slične ponude sve češće.", dodaje on.

Jedna od njih stigla je na našu adresu i ovog vikenda, a prenosimo je uz apel čitaocima da nam slična pisma više ne šalju.

Teško je povjerovati da bi neko zaista mogao prihvatiti ovakvu nemoralnu ponudu, ali čitajući naslove koji nas povremeno zapljusnu sa raznih strana, treba se dobro namučiti pa se oteti utisku da se to zaista i dešava. 

Posljedice promocije igrača sumnjivog kvaliteta su dalekosežne i skupo će nas koštati. Postavlja se pitanje vrijedi li to zaista porcije sudžukica i novog mobitela? Novinari gube kredibilitet, mediji gube čitaoce, publika gubi povjerenje i vjeru u sportiste, fudbal gubi na kvalitetu, a svi skupa gubimo novac koji bismo zaradili ukoliko bi naš sport krenuo naprijed sa najboljim i najkvalitetnijm kadrovima, a ne sa onima koji su za svoje mjesto spremni platiti. 

Na kraju, odgovorićemo i na pitanje iz naslova: Kako kupiti članak o talentovanom sinu na portalu SportSport.ba?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Želite li uspjeti, trenirajte. Svoj novac investirajte u dodatne treninge i edukaciju, jer talenat čini samo 10% uspjeha, a ostatak je rad i učenje. U kvalitet se ulaže, a kvalitet nikada neće proći neprimjećen. Onog trenutka kada počnete postizati vrhunske sportske rezultate, članci na ovom portalu i u svim medijima će se nizati bez potrebe da za to platite. Do tada… trening!

napomena:
Imena i prezimena potencijalnih kupaca članaka poznati su redakciji i biće objavljeni ukoliko slične ponude budu realizovane kroz druge medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.