Kako li će engleski navijači podnijeti ovu odluku Francuza?

Zabranjeno konzumiranje alkohola na EP-u

Kako li će engleski navijači podnijeti ovu odluku Francuza?

Endin Čaušević

Organizatori Evropskog prvenstva žele poduzeti sve mjere kako ne bi došlo do sukoba između navijačkih grupa koje će biti u Francuskoj.

Engleski mediji danas su prenijeli da su organizatori Evropskog prvenstva odlučili da zabrane alkohol navijačima Engleske i Velsa pred njihov meč na EP-u u Lensu. Navijači ove dvije reprezentacije neće moći konzumirati alkoholo 24 sata.

Organizatori se nadaju da će ovim mjerama uspjeti smiriti strasti navijača ove dvije reprezentacije koji su poznati kao huligani. Francuska policija će uredno kontrolisati navijače koji budu imali ulaznice za meč, a oni koji budu pod dejstvom alkohola bit će novčano kažnjeni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon terorističkog napada u Francuskoj krajem prošle godine organizatori EP-a ne žele ništa prepustiti slučaju i žele da sve protekne u najboljem redu kako bi se ostali gosti osjećali sigurno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi