Kako su došli, tako i otišli: Prisjetimo se nekih propalih premijerligaša

Kako su došli, tako i otišli: Prisjetimo se nekih propalih premijerligaša

FK Leotar

U dosadašnjih skoro dvadeset izdanja zajedničke Premijer lige BiH zaigrao je veliki broj klubova.

Leotar nije imao nekog značajnog uspjeha za vrijeme bivše Jugoslavije, gdje se takmičio u drugoj saveznoj ligi, ali u Premijer ligi BiH je u prošlosti igrao važnu ulogu.

Trebinjski tim predvođen predvođen Miletom Jovinom u prvoj zajedničkoj sezoni Premijer lige značio je za strah i trepet. Do zadnjeg kola vodio je bitku sa Željezničarom, da bi pobjedom nad Rudarom (2:1) osvojio svoju prvu šampionsku titulu, koja je donijela i nastup u Evropi.

U prvom krugu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka, Leotar je eliminisao prvaka Luksemburga Gravenmachera, a u drugom kolu ispao od češkog viceprvaka Slavije iz Praga.

Sada je Leotar u trećem rangu takmičenja. Krpi se i sastavlja kraj s krajem, premda se Trebinje kao grad "ubio" da bude sportski.

Top Komentari

KRKAN
FK UDARNIK, FK TORPEDO, FK SARAJEVO, FK VISIT MALAYSIA, FK VISIT VIETNAM ...
1 17
zenicaaa
a Đerzelez
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije