Kako su italijanski mediji ispratili Pjanićevu simultanku?

Zabio dva gola Finskoj

Kako su italijanski mediji ispratili Pjanićevu simultanku?

Admin Čaušević

Odavno Miralem Pjanić nije odigrao toliko kvalitetno u dresu reprezentacije BiH kao što protiv Finske. 

Pjanić je na odličan način započeo novu sezonu u dresu Juventusa, a konačno je dobru klupsku formu uspio prenijeti i u reprezentativni dres.

Odlični veznjak je zabio dva gola Fincima. Prvo je zabio iz penala, a zatim je sa 15-ak metara na lijep način loptu plasirao pod samu prečku.

Osim dva pogotka Pjanić je bio apsolutni vladar na terenu sve do zamjene u 76. minuti kada je umjesto njega u igru ušao Rade Krunić.

Sjajna partija nije prošla nezapaženo ni italijanskim medijima koji su puni hvale na račun našeg fudbalera.

"Bosna, kakvo izdanje Pjanića! Dvostruki strijelac i 4:1 protiv Finske", naslov je na Tuttosportu.

"Sjajni Pjanić predvodio Bosnu, poker protiv Finske", piše Gazzetta dello Sport u članku posvećenom susretu BiH - Finska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pjanić, kakva dva gola: Poker Bosne protiv Finske", piše Corriere dello Sport.

Inače, Pjanić je bio bolestan uoči ovog susreta, propustio je nekoliko treninga tokom okupljanja, međutim stisnuo je zube i pružio pravu simultanku.

Top Komentari

pipun
Strasno kako je ekipa pala kad je Mire izasao.
17 0
Juve88
Majstor majstor DIRIGENT brale DIRIGENT
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi