Kakva serija! Prevljak bolji od Messija i Cavanija, Ronaldo mu još "bježi"
(Foto: bundesliga.at) Kada su u pitanji igrači sa najdužim serijama mečeva na kojima su tresli protivničke mreže novopečeni reprezentativac BiH je iza sebe ostavio neka velika imena.

Bh. fudbaler u odabranom društvu

Kakva serija! Prevljak bolji od Messija i Cavanija, Ronaldo mu još "bježi"

Mladi bh. napadač Smail Prevljak igra u životnoj formi, a svojim partijama u dresu austrijskog bundesligaša Mattersburga zaradio je i poziv Roberta Prosinečkog u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prevljak je ove sezone postigao 14 golova za Mattersburg u svim takmičenjima, ali je u posljednje vrijeme u sjajnoj golgeterskoj seriji, pa se našao u odbranom društvu.

Naime, kada su u pitanju igrači sa najdužim nizom utakmica na kojima su se upisivali u strijelce od Smaila Prevljak su trenutno bolji samo Cristiano Ronaldo i Manuel Pera, fudbaler italijanskog niželigaša Recanatesea.

Novopečeni reprezentativac BiH se tako na pet uzastopnih utakmica upisivao u strijelce, a postigao je čak 10 golova.

Pomenuti Manuel Pera je tresao mreže protivnika na šest vezanih mečeva, a postigao je 11 golova, dok je Cristiano Ronaldo trenutno u najboljoj golgeterskoj formi sa 13 golova i sedam susreta u nizu u kojima se upisivao u strijelce.

Odmah iza našeg Samila Prevljaka našao se fudbaler Anathorsisa sa serijom od, također, pet susreta, ali i "samo" sedam golova.

Sjajni Tottehamom Koreanac Heung-min Son je postizao golove na četiri vezana meča, a skupio ih je ukupno sedam, dok isti "omjer" ima i Middlesbroughov Patrick Bamford.

Lionel Messi i Edinson Cavani su vezali četiri vezana susreta na kojima su tresli protivničke mreže, a i jedan i drugi su za to vrijeme postigli pet golova.

Identične serije kao Messi i Cavani trenutno imaju Tomas Wagner (Karvina), Aleksandar Mitrović (Fulham), Rony Lopes (Monaco) i Umut Bozok (Nimes).

Foto: footballdatabase.eu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi