Smail Prevljak u borbi za najkorisnijeg igrača Bundeslige

Sa 12 golova i četiri asistencije

Smail Prevljak u borbi za najkorisnijeg igrača Bundeslige

Bh. napadač Smail Prevljak u posljednje vrijeme igra u životnoj formi, a sa dva današnja gola protiv Salzburga je izbio na drugo mjesto na listi strijelaca u austrijskoj Bundesligi.

Prevljak sa 12 golova dijeli drugo mjesto liste strijelaca sa Knasmullnerom, a zanimljivo je da je drugi i u poretku za najkorisnijeg igrača lige.

Pored 12 golova, 22-godišnji napadač je ubilježio i četiri asistencije i ima skor od 16 poena. Borbu za titulu MVP-a prvenstva vodit će sa Munasom Dabburom, Izraelcem iz Salzburga koji ima 18 poena (16 golova i dvije asistencije).

Prevljaka na ovoj listi prate pomenuti Knasmullner sa 15, Alar i Friesenbichler sa po 13, te Michorl sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi