Prevljak postigao dva gola protiv svog kluba

Igra u životnoj formi

Prevljak postigao dva gola protiv svog kluba

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Smail Prevljak briljirao je na današnjoj utakmici Mattersburga i Salzburga, koja je završena rezultatom 2:2.

Salzburg je već u 12. minuti ostao sa igračem manje zbog isključenja Farkasa, ali je do odlaska na odmor uspio da povede sa 1:0. Strijelac je bio Gulbradsen u 27. minuti.

Igrao se 53. minut kada je Wolf udvostručio prednost Salzburga, da bi dvije minute kasnije dosuđen jedanaesterac za domaće. Siguran realizator bio je Smail Prevljak, koji je smanjio rezultat na 2:1.

U 82. minuti, novi penal za Mattersburg i još jedan gol Prevljaka, koji je sa bijele tačke pogodio za konačnih 2:2. Interesantno, Prevljak je i dalje fudbaler Salzburga koji igra na posudbi u Mattersburgu.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Sa dva današnja pogotka, Prevljak je stigao do cifre od 12 golova u Bundesligi ove sezone i izjednačio se sa Knasmullnerom iz Admire na drugom mjestu liste strijelaca. Prvi je Dabbur iz Salzburga sa 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi