Kakve kazne su dobili bh. premijerligaši?

Disciplinska komisija odredila kazne

Kakve kazne su dobili bh. premijerligaši?

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija NSBiH na sjednici održanoj u Sarajevu donijela je odluku o kaznama za bh. premijerligaše.

FK Sarajevo je zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na utakmici s Borcem u Banjaluci kažnjen zabranom odlaska navijača na narednu gostujuću utakmicu, a Bordo tim će u kasu Saveza uplatiti i dodatne 4.000 KM kazne.

Ova kazna stigla je nakon ubacivanja pirotehnike na meču sa Tuzla Cityjem, a pored Sarajeva zbog pirotehnike i loše organizacije meča kažnjen je i mostarski Velež sa 2.000 KM.

Banjalučki Borac je zbog pirotehnike i loše organizacije utakmice protiv FK Sarajeva kažnjen sa 5.000 KM, dok je sjeverna tribina zbog rasističkih poruka i diskriminacije suspendovana na dva susreta.

Jedan meč navijači Borca već su odradili i to u Kupu protiv Željezničara, a nećemo ih gledati ni na tribinama u narednoj domaćoj utakmici.

Zrinjski je kažnjen sa ukupno 3.500 KM zbog pirotehnike na utakmicama protiv Čelika i Slobode, dok će zenički Čelik u kasu Saveza uplatiti 3.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je kaznu od 1.500 KM dobio zbog loše organizacije meča sa Zrinjskom, a 2.000 KM je kazna jer neprijavljivanja glavnog i pomoćnog trenera u utakmici protiv Radnika.

Također, Zeničani su dužni do 12. marta da se očituju o tužbama za dugovanja koje su pokrenuta u prethodnom periodu. Tako je fudbaler Luka Miletić od NK Čelik zatražio isplatu dugovanja u iznosu od 7.000 KM, dok nekadašnji trener Kemal Hafizović potražuje 3.000 KM.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Zbog cetnickih povika sa tribina, Borac kazne 5.000KM i praznom tribinom, a Sarajevo zbog baklji 4.000 KM i zabranom odlaska gostujucih navijaca. Hahahah. Ocigledno je baklja veci problem od fasitickih ispada, pozivanja na prolivanje krvi i sl. Btw, Borac i Siroki mogu da rade sta hoce dok je ovog saveza. Saveze stidi se, sluga si politike!
16 1
Sa1946
Zbog rasističkih poruka? To su fašističke, a ne rasističke poruke!
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi