Kakve šanse kladionice daju bh. predstavnicima u 2. pretkolu Lige Evrope?

Zrinjski, Željezničar i Sarajevo pred novim evropskim izazovima

Kakve šanse kladionice daju bh. predstavnicima u 2. pretkolu Lige Evrope?

Ovog četvrtka nas očekuju prve utakmice 2. pretkola kavlifikacija za Ligu Evrope u kojima će nastupiti i tri kluba iz Bosne i Hercegovine.

Tako će BiH u drugom pretkolu predstavljati Zrinjski, Željezničar i Sarajevo.

Zrinjski je evropsku epizodu počeo u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali se nakon eliminacije u 1. pretkolu ovog takmičenja od Spartaka iz Trnave preselio u 2. pretkolo Lige Evrope u kojem će snage odmjeriti sa Vallettom (Malta). Plemići prvu utakmicu igraju na svom terenu, a prema kladionicama su favoriti. Kladionica MOZZART na pobjedu Zrinjskog nudi kvotu 1.45, dok bi pobjeda Vallette bila veliko iznenađenje, te je kvota na ovakav ishod 7.75. Koeficijent na neriješen rezultat je 3.80.

Željezničar je u prvom pretkolu rutinski eliminisao Narva Trans, dok će u drugom odmjeriti snage sa kiparskim Apollonom. Bh. predstavnik prvi susret 2. pretkola igra na svom terenu, na Grbavici, a u ovom duelu nema favorita. Tako kladionica MOZZART na pobjedu Željezničara nudi kvotu 2.75, dok je koeficijent na trijumf Apollona 2.65. Kvota na remi je 2.95.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sarajevo u drugom pretkolu ima najatraktivnijeg i najtežeg protivnika, pa će tako ekipa sa Koševa u prvom meču drugog pretkola Lige Evrope gostovati kod Atalante - tačnije gostovaće na stadionu Mapei u Reggio Emiliji jer stadion Atalante u Bergamu ne ispunjava UEFA-ine uslove.

Očekivano ekipa Husrefa Musemića je potpuni autsajder na gostovanju u Italiji, a kladionica MOZZART na veliko iznenađenje i pobjedu Sarajeva u ovom duelu nudi kvotu 15.00. Bilo kakav pozitivan rezultat Sarajeva protiv Atalante u prvom meču bi bio veliko iznenađenje, pa je kvota na remi 7.00, dok je koeficijent na pobjedu Atalante tek 1.15.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi