Kakvi refleksi: Top pet najboljih odbrana na SP u Francuskoj

Zaista sjajne intervencije

Kakvi refleksi: Top pet najboljih odbrana na SP u Francuskoj

D. Vejo

Nakon top 10 najljepših golova na minulom rukometnom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, Međunarodna rukometna Federacija (IHF) objavila je i listu od top pet najboljih odbrana sa pomenutog takmičenja.

Na takmičenju je viđeno mnogo uzbuđenja, preokreta, sjajnih mečeva, pogodaka, ali i odbrana.

Najveća rukometna imena svijeta, na male ekrane donijeli su historijske trenutke koji će ostati duboko urezani u sjećanje svim ljubiteljima ovog sporta.

Prema ukupnoj statistici, prvenstvo je u dvoranama pratilo oko 540.000 ljudi što je impozantna brojka.

Isti taj broj imao je priliku da uživa u maestralnim intervencijama golmana, koji su obilježili turnir, pa je s toga Međunarodna rukometna Federacija odabrala pet najboljih.

Na prvom mjestu ove liste našao se sasvim zasluženo norveški golman Torbjorn Bergerud koji je u polufinalu takmičenja odbranio sedmerac hrvatskom reprezentativcu Zlatku Horvatu u posljednjoj sekundi meča, dok su drugo mjesto podijelili Slovenac Matevž Skok i Makedonac Blagojče Trajkovski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi