Kakvu će konkurenciju imati Inter! Svi žele Rakitića - osim Barce
(Foto: EPA) Ivan Rakitić je ove sezone odigrao 36 utakmica za Barcelonu u svim takmičenjima, postigao je četiri gola i upisao šest asistencija

Pola Evrope u utrci za Hrvata

Kakvu će konkurenciju imati Inter! Svi žele Rakitića - osim Barce

Barcelona će, po svemu sudeći, na ljeto prodati 30-godišnjeg Ivana Rakitića.

Žele se Katalonci riješiti nekolicine veznjaka, kako bi se otvorio prostor za nove snage. Prije svega, za mladog Frenkieja De Jonga koji je već stavio poptis na ugovor sa Barcelonom, ali će na Nou Camp stići po okončanju ove sezone.

Evropski mediji su uvjereni da su Rakitiću dani u Barceloni odbrojani, ali za njegove usluge interesa ne manjka.

I dalje se špekuliše da je Inter u pol poziciji za Rakitićev transfer, ali čini se da realizacija istog ipak neće teći tako glatko za Nerazzurre.

Iz dana u dan se, sudeći prema medijskim napisima, evropski velikani priključuju grupi zainteresovanih za Rakitića, a već sada se nazire ozbiljna konkurencija Interu.

Španski Sport je jučer saopštio da je Bayern spreman uputiti "razumnu ponudu" za Ivana Rakitića, dok sada Mundo Deportivo špekuliše da su u utrci i Manchester United i PSG, klubovi veće kupovne moći od Intera.

Gdje će na kraju Rakitić nastaviti svoju karijeru, ostaje da se vidi. Inače, hrvatski reprezentativac ima ugovor sa Barcelonom do ljeta 2021. godine, ali mu Katalonci nisu željeli ponuditi produženje.

Čelnici Barce "namamili" De Jonga na Nou Camp obećanjem o prodaji trojice veznjaka

Mladi holandski superstar Frenkie de Jong je odavno bio želja mnogih velikana, da bi se krajem prošle godine pojavile informacije da je PSG uspio dogovoriti njegov transfer.

Ipak, Barcelona je u zadnji tren "ukrala" mladog Holanđanina i u srijedu osigurala njegov potpis.

Mladi veznjak će do kraja sezone ostati u Ajaxu, dok će se svojoj novoj ekipi pridružiti na ljeto. Barca je za potpis 21-godišnjeg De Jonga izdvojila 75 miliona eura, dok bi Ajax trebao zaraditi dodatnih 11 miliona kroz bonuse.

Navodno je De Jong u prvi mah s puno rezerve gledao na svoj potencijalni transfer u Barcelonu zabrinut za minutažu u redovima katalonskog giganta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, mladi veznjak je odlučio prihvatiti transfer u Barcu nakon što su mu čelnici ovog kluba obećali da će u skorijoj budućnosti prodati trojicu svojih veznjaka i na taj način stvoriti dovoljno prostora za njega.

Iako španski Sport tvrdi da nije sigurno o kojim se igračima radi, prenijeli su riječi novinare Quima Domenecha koji je izjavio da su na "listi za odstrel" Ivan Rakitić, Denis Suarez i Rafinha.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi