Roy Keane je najveći kralj: Otkrio koliko bi danas koštali njegovi saigrači iz Manchester Uniteda

Sve je u pravu osim za sebe

Roy Keane je najveći kralj: Otkrio koliko bi danas koštali njegovi saigrači iz Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Legendarni veznjak Manchester Uniteda, Roy Keane, izjavio je da nije normalno da danas fudbaleri većinom koštaju preko 50 miliona eura bez obzira o kakvom igraču se radi.

Keane je u nekoliko navrata izjavio da je novac preuzeo glavnu ulogu u fudbalu, te da se danas sve vrti oko toga. Bivši kapiten Crvenih đavola razočaran je što cifre fudbalera idu vrtoglavo visoko, te da danas i nekog prosječnog igrača ne možete dovesti ispod 50 miliona eura.

U vrijeme dok je Keane igrao za Uniteda takve cifre bile su nezamislite, a kada bi neko za vas platio preko 20 miliona eura onda je to bila senzacija. Keane je za engleske medije govorio o bivšem timu Uniteda, te koliko bi danas koštale najveže zvijezde tadašnje ekipe Crvenih đavola.

"Ne mogu da vjerujem gdje ide ovaj fudbal i koliko novac kontroliše sve. Jedan Ryan Giggs bi u današnje vrijeme koštao dvije milijarde funti i siguran sam u to. Davida Beckhama biste mogli dovesti možda za milijardu funti koliko bi vrijedio i Ruud van Nistelrooy", rekao je Keane.

Međutim, Keane je sve nasmijao kada ga je novinar pitao šta misli koliko bi on vrijedio na današnjem tržištu kada se osvrne na svoje igre i sve ono što je nekada predstavljao u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Koliko bih ja koštao? Možda 3,75 miliona funti. To nije čak ni četiri miliona, a i to je previše", kroz šalu je dodao legendarni kapiten Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi