Chelsea potvrdio još jedno veliko pojačanje!

Koulibaly potpisao za Plavce

Chelsea potvrdio još jedno veliko pojačanje! · Zvanično

E. Čaušević

Chelsea je jutros oduševio navijače potvrdom velikog transfera.

Plavci su objavili da je defanzivac Kalidou Koulibaly zvanično novi igrač londonskog kluba, te će sigurno biti veliko pojačanje za narednu sezonu.

Koulibaly je konačno odlučio da napusti Napoli i napravi iskorak u svojoj karijeri jer ponudu sa Stamford Bridgea jednostavno nije mogao da odbije.

Senegalac je s Plavcima potpisao ugovor na četiri godine i stiže kao zamjena za Antonija Rudigera i Andreasa Christensena koji su napustili klub ovog ljeta.

Koulibaly je imao nekoliko sjajnih sezona i mnogima je iznenađenje kako ranije nije napustio Napoli za koji je nastupao čak osam sezona. No, očito je čekao pravu ponudu koja je konačno došla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni defanzivac s Napolijem je imao ugovor na još godinu dana, te u Napulju nisu željeli rizikovati da Koulibaly narednog ljeta ode bez obeštećenja.

Napoli će od prodaje svog ponajboljeg igrača zaraditi oko 40 miliona eura. Koulibaly je drugo veliko pojačanje Chelseaja ovog ljeta nakon što je prije nekoliko dana ozvaničen dolazak Raheema Sterlinga.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi