Kalinić u nemogućoj misiji: Kako odbiti kineske milione?

Ponuda od 15 miliona eura po sezoni

Kalinić u nemogućoj misiji: Kako odbiti kineske milione?

Midhat Šljivak

Hrvatski napadač Nikola Kalinić nalazi se na raskrsnici karijere.

Sjajni napadač je dobio poboljšanu ponudu od kineskog kluba Tianjin Quanjian, koji mu nudi novac kojeg u Evropi vjerovatno nikad neće zaraditi.

Ponuda ovog kluba iznositi 15 miliona eura po sezoni, što bi i Kalinića moglo prelomiti da potpiše ugovor s ovim timom.

Navodno, njegov klub Fiorentina je već prihvatila ponudu. Violama je ponuđeno čak 45 miliona eura, što bi bio najveći transfer u povijesti kluba.

Ekipa koju s klupe nudi legendarni Italijan Fabio Cannavaro tako bi mogla dobiti veliko pojačanje, a Kalinić bi postao jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za četiri godine bi 29-godišnji napadač u Kini mogao zaraditi nevjerovatnih 60 miliona eura.

Ove sezone Kalinić je postigao osam golova u Seriji A, a pored Fiorentine čiji je član proteklu sezonu i po, igrao je još za Dnipro, Blackburn, Hajduk, Šibenik i Istru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti