Sin se kupa u novcu i osvaja sve što vrijedi, a otac truhne u zatvoru: "Nisam ga vidio šest godina"

Kaže da će mu kupiti sve što želi

Sin se kupa u novcu i osvaja sve što vrijedi, a otac truhne u zatvoru: "Nisam ga vidio šest godina"

Admin Čaušević

U minuloj sezoni je osvojio sve što vrijedi u klupskom fudbalu. Međutim, njegova duša nije ispunjena. Oca nije vidio već šest godina i sada je odlučio da otvori dušu.

Put Kalvina Phillipsa nije bio lak. Igrač Manchester Cityja je u intervjuu za Daily Mail govorio o jednom od najtežih trenutaka u svom životu.

Otac mu je u zatvoru. Mark, kako se zove, služi 12-godišnju kaznu zbog dilanja droge i nasilja. Još nije izašao, a fudbaler Građana se već dugo nije vidio s njim.

"Mislim da je prošlo šest godina otkako sam ga zadnji put vidio. Bilo je kao da nikada nije bio daleko od mene. Izgledao je malo starije i slično, ali bio je kao zadnji put kad sam ga vidio. Smijali smo se, razgovarali smo o fudbalu i rekao mi koliko je ponosan."

"Nakon što sam ga posjetio, rekla sam mu da me svakako nazove. Od tada me nije nazvao. Volio bih da izađe van i bude u sigurnoj kući te da ga mogu vidjeti. Samo ću morati pričekati."

Oglasi

Phillips želi da se njegov otac urazumi kad izađe iz zatvora i planira da ga podrži i pomogone mu u bilo čemu.

"Može od mene tražiti bilo šta: auto, kuću, što gad. Rekao mi je da sve što želi je da može putovati svijetom i gledati me kako igram fudbal. Očito, ja mu mogu pomoći", poručio je Phillips.

Očito je da Englez pati za svojim ocem i da mu je jako žao što nije bio s njim u njegovim najvažnijim trenucima karijere.

Ovaj 27-godišnjak je prošlog ljeta za 50 miliona eura stigao u Manchester City. Redovni je reprezentativac Engleske i kotira za jednog od najboljih veznjaka Premiershipa iako kod Pepa Guardiole ne uživa u velikoj minutaži.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Phillips je već dugo godina u vezi sa Ashleigh Behan s kojom se počeo zabavljati kada je još bio tinejdžer, tačnije otkako su imali 15 godina, još uvijek su zajedno, ali nisu stali na ludi kamen.

Sa sedmičnom platom od oko 170.000 eura Phillips može imati praktino šta poželi, međutim njegova duša je upražnjena što otac nije s njim.

Top Komentari

Lakaka9
"Truhne"?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi