Kamenica:  Bio sam uvjeren  da ćemo dobiti ovu utakmicu

Bh. stručnjak na klupi Pelistera

Kamenica: Bio sam uvjeren da ćemo dobiti ovu utakmicu

S. Mlaćo

Rukometaši Vogošće Poljine Hills večeras su na svom parketu poraženi od makedonskog Pelistera iz Bitolja sa 28:25, te je naš predstavnik tako završio svoje takmičenje u trećem kolu Challenge kupa.

Iako su iz prvog susreta imali dva gola prednosti, Vogošćani su na kraju doživjeli poraz od neugodnih Makedonaca koji su pred sami kraj bili mnogo kvalitetniji i snalažljivi,  te zasluženo slavili. 

Trener Pelistera, bh. stručnjak Kasim Kamenica,  govorio je o samoj utakmici, svom timu te publici u Vogošći. 

"Ekipa Vogošće je iskusnija od moje i ja se slažemo sa kolegom da je njima bio problem rotacija igrača. Upravo je naša širina odlučila utakmicu, a mi smo imali plan da visokim ritmom uđemo u finiš sa egal rezultatom i ja sam bio uvjeren da mi tu utakmicu možemo dobiti. Vogošću su u igri držali pojedinaci, ali je za današnju utakmicu potrebno  još. Nama je povoljna okolonost bila ta što smo se mogli detaljniji spremiti za ekipu Vogošću, jer to pred prvi meč nismo mogli zbog lokalnog derbija koji nas strahovito opterećuje. Vogošća je u Bitolju odigrala maestralno u finišu, a sada smo imali dobru analizu utakmice, te je u meni proradio vulkan svojstven meni. Ja sam procijenio da nas u sedam dana ekipa Vogošće ne može dobiti dva puta zaredom. Ja mogu reći da sam prvi put u ovom prvenstvu zadovoljan kako je ekipa karakterno odreagovala", kazao je Kamenica te pohvalio i publiku u današnjem meču.

"Ono što je mene iznenadilo jeste da je u Vogošći bio fenomenalan ambijent koji je svoju ekipu nosio na fenomenalan način sa žestokim i korektnim navijanjem. Mogu samo da im čestitam, te da se na taj način stvara ambijent i centar koji je po svim segmentima dobro vođen. Ne bi trebali da padaju na jednom porazu, jer to nije odlika velikih klubova", dodao je iskusni stručnjak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi