Kamenica će odmah preuzeti PPD Zagreb

Nakon odlaska Goluže

Kamenica će odmah preuzeti PPD Zagreb

Iako je bilo najavljeno kako će Kasim Kamenica preuzeti PPD Zagreb na kraju sezone, bivši selektor BiH će na klupi zasjesti odmah. 

U taboru hrvatskog rukometnog prvaka su planirali da ekipu do kraja ove sezone vodi Slavko Goluža, ali nakon nevjerljive igre u finalu Kupa, klupsko rukovodstvo odlučilo je odmah ustoličiti 63-godišnjeg bh. stručnjaka. 

"Iako svjesni da ozbiljnom i velikom klubu kakav je rukometni klub PPD Zagreb ne priliči napraviti i treću smjenu trenera u jednoj sezoni, u preostalih pet kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, prvu ekipu PPD Zagreb vodit će trener Kasim Kamenica", saopštili su iz Zagreba. 

Kamenica je tako prije od očekivanog dobio priliku da preuzme PPD Zagreb, a njegovim imenovanjem u klubu vjeruju da će se poboljšati atmosfera u svlačionici. 

Podsjećamo, Kamenica je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio brojne klubove sa prostora bivše Jugoslavije: Bosna, Partizan, Vardar, Celje, Nexe, Pelister... Osim reprezentacije BiH, imao je priliku biti selektor i Crne Gore i Slovenije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi