Kamenicama gađali sudije: "Nek' si zvao policiju, neće vam ni oni pomoći"

Incident u Gornjem Rahiću

Kamenicama gađali sudije: "Nek' si zvao policiju, neće vam ni oni pomoći"

E. Škorić

Ništa novo kada su u pitanju tereni u nižim ligama u Bosni i Hercegovini, a novi napad na službena lica zabilježen je u Gornjem Rahiću.

Jučer se igrao meč petog kola Prve lige Tuzlanskog kantona između Gornjeg Rahića i Orahovice 1974.

Susret je završio miroljubivim rezultatom 0:0, no osim rezultata je malo šta bilo miroljubivo. Na kraju meča nemile scene i napad na službena lica, sudije i delegata.

U izvještaju delegata se navodi kako je "na poluvremenu ispred prostorija grupa nezadovoljnih navijača rezultatom i suđenjem, njih sedam-osam, psolovao, vrijeđalo i prijetilo sudijama kako neće izaći živi", ali to je samo bio uvod u ono što će tek da se desi.

Također, navodi se da je sudija Smajlović saopštio delegatu da pozove policiju, koja je ubrzo došla na mjesto događaja.

Predstavnik domaćih Esad Softić je, navodi se u izvještaju, vrijeđao i psovao delegatu kada je vidio da je stigla policija. "Neka si ih zvao, j**o ti oni majku, neće vam ni oni pomoći, bićete pretučeni, to vam garantujem", poručio je Softić delegatu Mevludinu Salkiću, koji je proživljavao pravu torturu u Rahiću.

"Na izlasku sa terena ispred službenih prostorija dočekala je nas grupa navijača njih oko 50 gdje su se bacali kamenicama, psovali i vrijeđali i samo je čudo kako neko od nas nije teže povrijeđen. Pokušavši zatvoriti vrata utrčao je komesar za bezbijednost Mevludin koji mene nije dirao, a na glavnog sudiju je bacio loptu i uhvatio ga za vrat otvorenom šakom potom udario prvog asistenta u predio glave a potom smo ušli u naše prostorije gdje se pojavio službeni prestavnik Softić Esad koji je vrijeđao i psovao a nije vršio nikakvo nasilje", navodi delegat u svom izvještaju.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Oko 50 navijača je došlo potom pred službene prostorije s kamenicama u ruci, počeli su da gađaju službena lice, pa je i policija pokušavala da ih zaštiti.

Delegat je kao krivca naveo Ćandić Mevludina, koemsara za bezbjednost koji ništa nije poduzeo kako bi obavio svoju dužnost, nego je naprotiv fizički napao sudije. Nažalost, ni prvi, vjerovatno ni posljednji ovakav "izvještaj utakmice" s terena iz nižih rangova našeg nogometa.

Top Komentari

Bulle
Mora bit incidenata kad prodaju utakmice,na prije pola sata proda se utakmica pa se trazi krivac a za sve kriv ljudski faktor i ide se s nozevima na utakmicu.
10 13
Adis Tata
sve je to uredu
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi