Kamerun bez selektora

Otkaz Denisu Lavagneu

Kamerun bez selektora

Edmir Škorić

Kamerunski nogometni savez otpustio je Denisa Lavagnea s mjesta selektora nogometne reprezentacije te države.

Nakon 2:0 poraza od Zelenortskih Otoka u prvoj utakmici baraža za Kup nacija naredne godine, čelništvo Kamerunskog nogometnog saveza donijelo je odluku da smijeni francuskog stručnjaka.

 

Ne samo da su razočarani i bijesni ljudi koji vode nogomet u Kamerunu, već i navijači, koji su pokušali da oštete zgradu Saveza, pa ih je spriječila policija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Kamerunci su, unatoč lakom protivniku, pred eliminacijom, iako ih 13. oktobra očekuje uzvrat. Privremeno će reprezentaciju voditi Jean-Paulo Akono, čovjek koji je Kamerun odveo do zlata na Igrama u Sydneyju 2000. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.