Fudbaleri su otišli na magnetnu rezonancu, odmah je diskvalifkovan 21!

Velika prevara

Fudbaleri su otišli na magnetnu rezonancu, odmah je diskvalifkovan 21!

A. Čaušević

Novi veliki skandal viđen je u afričkom fudbalu. Nakon testova obavljenih magnentom rezonancom diskvalifikon je čak 21 igrač pa je tako propao pokušaj velike prevare.

Kamerun je pogođen svježim skandalom vezanim za prevaru o godištu igrača nakon što je 21 član njihove reprezentacije do 17 godina diskvalificiran zbog tog problema.

Ljetos je FS Kamernua pozvao je 44 igrača iz osam različitih klubova na saslušanje zbog navodnih varanja dobi ili identiteta, a predsjednik Samuel Eto'o želio je iskorijeniti problem u toj srednjoafričkoj zemlji.

No, Eto'o je doživio još jedan neuspjeh u svom pokušaju da spriječi njihovu krizu s dobnom prijevarom nakon što je većina igrača odabranih za ovogodišnji UNIFACC turnir na kojem se takmiče u igrači do 17 godina, diskvalifikovana nakon neuspješnih MRI testova.

Testovi se koriste za određivanje starosti igrača skeniranjem i mjerenjem rasta kostiju.

"FS Kameruna obavještava javnost da je u sklopu priprema za turnir UNIFFAC Limbe 2023., koji se igra za Prvenstvo afričkih nacija do 17 godina, 21 igrač od 30 koji trenutno treniraju nije prošao MRI testove.

Oglasi

"Odmah su uklonjeni iz grupe. Odmah su poduzete mjere za njihovu zamjenu.

"Ova je akcija rezultat strogih uputa koje je dao predsjednik FECAFOOT-a koji djeluje pod mandatom COMEX-a, kako bi se stalo na kraj petljanju u evidencije o građanskom statusu koje je u prošlosti narušavalo sliku vrhovnog tijela kamerunskog fudbala.

"FECAFOOT poziva sve aktere, a posebno trener, da osiguraju poštivanje dobi po kategorijama", naveli su iz FS Kameruna.

Kamerun je nedavno bio na meti kritika zbog uskraćivanja popisa odabranih igrača za svoje reprezentacije do 20 i do 17 godina.

Prevara vezana za godine dugo je problem afričkog fudbala, a mnogi od njihovih međunarodnih uspjeha na omladinskim turnirima zamagljeni su optužbama o starijim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi