Onana sve šokirao konačnom odlukom: A tek mu je 26...
Onana je u Inter došao iz Ajaxa, a u italijanskom velikanu se na golu mijenja sa veteranom Samirom Handanovićem

Neće više braniti za Kamerun

Onana sve šokirao konačnom odlukom: A tek mu je 26...

Edmir Škorić

Golman Intera Andre Onana donio je neočekivanu odluku da okonča reprezentativnu karijeru nedugo nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Onana je izbačen iz reprezentacije samo nekoliko sati prije okršaja Kameruna i Srbije zbog navodnih nesuglasica sa selektorom Rigobertom Songom.

Sugerisano je da je problem nastao zbog žestokog neslaganja s tehničkim timom oko njegovog stila igre, u kojem su od njega tražili da bude manje ekscentričan u svom pristupu.

Onana je u petak objavio svoje međunarodno penzionisanje unatoč tome što ima samo 26 godina, rekavši da je "moja priča s kamerunskom reprezentacijom došla kraju".

Onana je 2016. godine debitovao pod vodstvom trenera Huga Broosa. Predstavljao je svoju zemlju 36 puta, a njegova posljednja utakmica bila je poraz od Švicarske 1:0 na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kamerunu.

"Svaka priča, koliko god bila lijepa, ima svoj kraj. Tako je završila moja priča s kamerunskom reprezentacijom", poručio je Onana.

Propustio je utaikmice protiv Brazila i Srbije, a Kamerun je takmičenje završio već u grupnoj fazi zajedno sa Srbijom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On se prethodno svijetu na najbolji način predstavio kao golman Ajaxa, nakon čega je prešao u Inter i sa Samirom Handanovićem vodi borbu za broj jedan u slavnom klubu iz Milana. Sada će imati priliku da se u potpunosti fokusira na klupske obaveze.

Serija A se nastavlja početkom 2023. godine, a Intera već 4. januara čeka derbi sa vodećim Napolijem, pa će Inzaghi do tada morati da odluči kome dati šansu - Onani koji zna da zablista ili veteranu Handanoviću koji je neprikosnoven na golu, ali ipak sa sve učestalijim pogreškama.

Na Mundijalu odigrao jednu utakmicu, pa se posvađao sa selektorom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi