Kandidat za klupu Zmajeva od danas i zvanično slobodan
Foto: EPA

Prosinečki bez angažmana

Kandidat za klupu Zmajeva od danas i zvanično slobodan

Predsjednik Fudbalskog saveza Azerbejdžana Rovnaq Abudllayev se danas sastao sa selektorom reprezentacije Robertom Prosinečkim, kako bi razgovarali o budućnosti hrvatskog stručnjaka.

Tokom ovog sastanka je, ipak, došlo do zajedničkog zaključka da je najbolje da Prosinečki ne produži ugovor sa Fudbalskim savezom Azerbejdžana.

Rukovodstvo azerbejdžanskog Saveza se zahvalilo Prosinečkom na uslugama i svemu što je učinio za vrijeme provedeno na klupi državne selekcije.

"Abudllayev i Prosinečki su se sastali danas. Razgovaralo se o aktuelnoj situaciji i budućnosti azerbejdžanskog fudbala. Tokom razgovora smo vidjeli da Prosinečki nije spreman produžiti ugovor. I mi smo razmišljali na isti način", izjavio je Elkhan Mammadov, glavni sekretar Fudbalskog saveza Azerbejdžana.

"Da su obje strane imale takvu želju, vjerovatno bi došlo do produženje ugovora", dodao je Mammadov, pa se osvrnuo i na mogući budući angažman Roberta Prosinečkog:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da on ima neke ponude. Još dok je bio na čelu reprezentacije imao je ponude. On je dobar čovjek i iskusan stručnjak. Prema mom mišljenju, neće imati nikakvih problema u pronalaženju novog angažmana".

Informacija da Prosinečki nije produžio ugovor sa reprezentacijom Azerbejdžana je zanimljiva i za bh. javnost, s obzirom da se ovaj hrvatski stručnjak pominje i kao mogući nasljednik Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi