Kane od tragičara do heroja, suci napravili cirkus na Anfieldu!

Od dosadnog, do nevjerovatnog derbija

Kane od tragičara do heroja, suci napravili cirkus na Anfieldu!

Liverpool i Tottenham su večeras na Anfieldu odigrali derbi meč 26. kola Premier lige koji je okončan rezultatom 2:2. Osim po četiri gola, meč će ostati upamćen po veoma lošem suđenju i to na štetu Redsa.

Početak je bio kao iz snova za domaći tim, koji je već u 3. minuti poveo sa 1:0. Nespretnu reakciju Diera iskoristio je brzonogi Salah, koji je matirao Llorisa i tako došao do svog 20. ligaškog gola u sezoni.

Otprilike je to bilo sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu, a utakmica je bila poprilično nesadržajna sve do finiša. Tottenham je do poravnanja stigao u 80. minuti i to zahvaljujući spektakularnom golu Victora Wanyame. Fudbaler iz Kenije je u igru ušao samo minutu prije toga, a njegov gol će konkurisati za jedan od najboljih u Premier ligi ove sezone.

Nedugo zatim, suci su napravili pravi mali cirkus od utakmice. Prvo je u 85. minuti dosuđen jedanaesterac za Tottenham, ali nakon očiglednog ofsajda. Glavni i pomoćni sudac su se konsultovali, dugo su razmišljali ali ipak ostali pri prvobitnoj odluci.

Harry Kane je namjestio loptu ali je šutirao veoma loša, Karius je odbranio i ostalo je 1:1. Kada se činilo da će utakmica biti okončana tim rezultatom, Salah je u drugoj minuti nadoknade fenomenalno pogodio za vodstvo Liverpoola od 2:1 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

A onda, u petoj minuti nadoknade Jonathan Moss je dosudio još jedan jedanaesterac za Tottenham, o kojem bi se također dalo raspravljati. Ovoga puta je Kane bio precizan i zabio za konačnih 2:2.

Liverpool ostaje treći na tabeli sa 51 bodom, a Tottenham je peti sa dva boda zaostatka. Između Redsa i Spursa je Chelsea sa 50 bodova, ali Plavci imaju utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti