Kane spriječio senzaciju: Tottenham se jedva spasio protiv četveroligaša

Spursi bili na korak od ispadanja

Kane spriječio senzaciju: Tottenham se jedva spasio protiv četveroligaša

M. Šljivak

Londonski Tottenham večeras je u meču FA Kupa gostovao Newportu, članu četvrtog ranga engleskog fudbala, te je na kraju odigrao meč bez pobjednika (1:1).

Ušli su Spursi kao veliki favoriti u ovaj duel. Očekivala se lagana pobjeda, ali su se na kraju jedva spasili poraza golom Harryja Kanea u 83. minuti meča.

Hrabri Newport je do vodstva stigao u 38. minuti. Lijepu akciju golom završava Amond za prednost od 1:0, te su domaći u tim trenucima počeli da vjeruju u senzaciju.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a ekipa Mauricija Pochettina je u nastavku meča na sve načine pokušala da dođe do preokreta. Ipak, sve do 83. minute su bili potpuno nemoćni, ali se potom ukazao Harry Kane. Nakon kornera pogodio je za izjednačenje rezultata od 1:1.

Do kraja je Tottenham pokušao da dođe do pobjede i spriječi odigravanje novog meča. Međutim, u tome nisu uspjeli, te će prolaz dalje tražiti u ponovljenom meču.

FA Kup:

Newport - Tottenham 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi