Tottenham je poražen u derbiju, ali je Kane postavio novi rekord

Sjajni napadač

Tottenham je poražen u derbiju, ali je Kane postavio novi rekord

E. Oštraković

Danas je odigran derbi sjevernog Londona, a pobjedu je ostvarila ekipa Arsenala koja je utakmicu igrala na svom stadionu.

Arsenal je bio dosta bolji protivnik u ovoj utakmici, te je sa 3:1 slavio pobjedu i ostao na prvom mjestu na tabeli i nakon ove utakmice.

Golove za pobjedu topnika postigli su Partey, Gabriel Jesus i Xhaka, a utješni gol za Tottenham postigao je Harry Kane sa bijele tačke.

Zanimljivo da je Arsenal napadaču Tottenhama najdraži protivnik, jer protiv njih redovno postiže golove, te se teško prisjetiti utakmice kada to nije uradio.

Danas je Kane oborio i svojevrstan rekord koji je držao Wayne Rooney, a radi se o broju postignutih golova u gostima.

Naime, napadač Tottenhama danas je postigao svoj stoti gol u gostima u Engleskoj Premier ligi, te je postao prvi igrač koji je to uspio.

Njemu je za bilo potrebno 147 nastupa, što je zaista sjajn uspjeh obzirom da ne igra za neki od najjačih klubova u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rekord je dosada bio u vlasništvu Waynea Rooneya kojem je trebalo čak 243 utakmice, te Kane pokazuje da je jedan od najboljih napadača na svijetu.

Uprkos sjajnoj partiji i golu Kanea, Tottenham danas nije uspio izbjeći poraz na Emiratesu od gradskog rivala.

Top Komentari

MaDaj
Ma Kane je bog NLD-ija ... covijek u zadnjih 8 utakmica dobio 4 penala ^_^
2 1
adi4
Strasan igrac,bezze gubi vrijeme u spursima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije