Harry Kane smatra da postoje dvojica defanzivaca protiv kojih ništa ne može

Najteži rivali

Harry Kane smatra da postoje dvojica defanzivaca protiv kojih ništa ne može

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac i napadač Tottenhama Harry Kane odgovarao je na razna pitanja fanova, pa između ostalog je priznao protiv kojih defanzivaca mu je bilo najteže igrati.

Kane je dugo godina jedan od najboljih napadača i strijelaca u Evropi, a golgeter Spursa uglavnom je nezaustavljiv za protivničke odbrane. Međutim, kao što to ima svaki drugi napadač, tako i Kane ima svoje najteže rivale i one protiv kojih smatra da se nije naigrao.

"Danas je 10 godina od mog debija u Premier ligi …vrijeme leti! Kasnije ću imati malo slobodnog vremena pa ću odgovoriti na neka vaša pitanja", obratio se Kane fanovima, a onda su ga "zasuli" pitanjima.

Kada je upitan ko je najjači defanzivac s kojim se susreo, odgovorio je: Postoji nekolicina onih koji su bili najteži rivali s kojima sam se suočio u karijeri. Jedan od njih zasigurno John Terry, koji je bio jednostavno pametan štoper, znao je gdje da se postavi u svakom trenutku i znao je kako zaustaviti moje trčanje", kazao je Kane.

Potom je komplimente udijelio štoperu Juventusa Giorgiju Chielliniju.

"Nakon Terryja Chiellini. Igrao sam protiv njega u dresu reprezentacije i kluba, protiv Italije i Juventusa, on je zaista jako pametan i jako snažan, fizički dobro pripremljen igrač".

Oglasi

Kane je zatim nastavio odgovarati na druga pitanja u vezi s različitim temama, uključujući i to kako je igrati uz južnokorejsku superzvijezdu Son Heung Mina , kojeg je Kane označio kao 'fantastičnog igrača i fantastičnu osobu'.

Na pitanje ko je najbolji igrač s kojim je ikada igrao, Kane je kao svog izbora naveo najboljeg strijelca Engleske svih vremena Waynea Rooneya .

Kane je prošle nedjelje uspio spasiti bod svojoj momčadi u žestokom londonskom derbiju protiv Chelseaja golom u 96. minuti.

Spursi će se ovog vikenda suočiti s Wolvesima i žele da nastave svoju dobru seriju.

Sjajni 29-godišnji napadač je ove sezone na dva meča postigao jedan gol, dok je sezonu ranije dao 17 golova na 38 premierligaških mečeva. Najefikasniji je sa 30 golova bio u sezoni 2017/18.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uglavnom po sezonama zabije 20+ golova u Premier ligi, a iako su ga htjeli mnogi velikani godinama, on je ostao lojalan Spursima čiji je član od 2009. godine. Išao je na početku na posudbe u Leyton, Millwall, Norwich i Leicester, da bi od 2014. godine postao jedan od ključnih igrača londonskog kluba.

Jedino je malo tužno što nikada nije osvojio trofej u karijeri. Igrao je s Engleskom finale Evropskog prvenstva i izgubio od Italije, a sa Tottenhamom je 2019. izgubio finale Lige prvaka od Liverpoola na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi