Kantarova golčina za sva vremena, sjajan gol Mancea

Pet najboljih golova 22. kola

Kantarova golčina za sva vremena, sjajan gol Mancea

S. Bošković

Jučer je kompletirano 22. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Napadači nisu bili previše raspoloženi, te je na osam utakmica postignuto svega 11 golova. 

Mreže su se najviše puta tresle na utakmicama Sarajeva i Slavije (3:0), Zrinjskog i Rudara iz Prijedora (2:1). Dva gola viđena su u Travniku gdje je Borac savladao domaći tim sa 2:0. Na tri susretna postignut je po jedan gol: Drina Zvornik-Radnik 1:0, Mladost Doboj Kakanj-Velež 1:0, te Sloboda-Željezničar 0:1. Susreti između Olimpica i Viteza, odnosno Širokog Brijega i Čelika završeni su bez postignutih golova.

Na premijerligaškim terenima palo je nekoliko sjajnih golova, a ovo je najboljih pet: 

5. Leon Benko (Sarajevo-Slavija 3:0)

Haris Duljević je izveo skračeni korner, te je ubacio loptu u šesnaesterac. Leon Benko je iz drugog plana dočekao loptu, te je glavom neometan poslao u mrežu u Slavije.



4. Filip  Arežina (Zrinjski-Rudar Prijedor 2:1)

Ognjen Todorović je napravio slalom kroz odbranu ekipe Rudara, a nakon toga je vratio loptu Arežinu koji u padu, sa 13 metara, šalje loptu u donji desni ugao gola Rudara. 



3. Toni Jović (Travnik-Borac 0:2)

Toni Jović je sjajno prihvatio loptu na polovici Travnika, te je pobjegao čitavoj odbrani domaćeg tima, te lagano savladao domaćeg vratara.



2. Armando Mance (Travnik-Borac 0:2)

Mance je iz slobodnog udarca donio prednost Borcu na Piroti. Šutirao je s oko 20 metara ispod živog zida i na taj način je iznenadio golmana Travnika. Lopta je u gol ušla uz lijevu stativu.




1. Vedran Kantar (Zrinjski-Rudar 2:1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kantar je postigao gol kola, ali vjerovatno i gol sezone. Fudbaler Rudara šutirao je u finišu prvog poluvremena sa oko 30 metara iskosa, te je pogodio lijeve rašlje gola Zrinjskog. Vasilj je bio nemoćan.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi