Prošlog ljeta umalo obavljena senzacionalna razmjena, ali zbog Kantea je sve propalo

Nije došlo do dogovora

Prošlog ljeta umalo obavljena senzacionalna razmjena, ali zbog Kantea je sve propalo

Esmer Oštraković

Jedan od aktivnijih klubova prošlog ljeta bio je Juventus, ali uprkos tome njihovi rezultati ove sezone nisu baš najbolji.

Danas su mediji iz Italije prenijeli informacije da je Juventus kao glavnu metu u prošlom prijelaznom roku imao Kantea, ali taj posao nisu uspjeli završiti.

Chelsea je, prije dovođenje nekih nogometaša, htio na štopersku poziciju dovesti De Ligta, te je na sve načine pokušao završiti njegov transfer.

Juventus je osim novca koji je Chelsea nudio tražio da u dogovor bude uključen i Kante, ali na kraju do dogovora nije došlo.

Bayern Munchen nije dugo čekao, te su poslali konkretnu ponudu koja je zadovoljila čelnije Juventusa, te su doveli De Ligta u svoj tim. Navodno je i sam nogometaš insistirao da ukoliko napusti svoj tadašnji klub, njegova nova destinacija bude Bayern Munchen.

Kad je riječ o Kanteu, on je ušao u posljednju godinu ugovora sa svojim trenutnim klubom, a veliko je pitanje da li će ostati dio kluba u narednim godinama.

Postoji velika mogućnost da on u januaru bude prodat, jer Chelsea nema namjeru gubiti igrače bez novčane naknade, a ukoliko ne produže ugovor sa Kanteom, on na ljeto može otići kao slobodan nogometaš.

Sigurno da bilo gdje da ode Kante će biti jedan od najboljih igrača na terenu, jer je tip nogometaša koji ne priča mnogo nego sve što ima pokaže na terenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je bio jedan od ključnih igrača Chelseaja, li u posljednje vrijeme nema baš previše prostora za igru, a jedan od razloga su i povrede koje ga muče.

Ostaje pitanje da li će Juventus u januaru krenuti po Kantea ili će se nadati da će ga sledećeg ljeta moći dobiti besplatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi