Više od prvenstvenog meča: Pofalićki nadigrao Vratnik uz tri crvena kartona i mnogo uzbuđenja
Pratili smo meč na Grbavici

Meč odigran na Grbavici donio je tri zaista lijepa pogotka

Više od prvenstvenog meča: Pofalićki nadigrao Vratnik uz tri crvena kartona i mnogo uzbuđenja

Dueli Pofalićkog i Vratnika uvijek su posebna priča, mnogo više od prvenstvene utakmice u Kantonalnoj ligi.

Tako je bilo i ovaj put, te su dva tima se sastala nakon pauze između dvije polusezone koja je trajala čak pet mjeseci. Tačno toliko da zaboraviš koja si liga i ko ti je rival u narednom kolu...

Posljednji meč prvog dijela sezone u Kantonalnoj ligi KS grupa a odigran je 05.11., a nastavak sezone desio se susretima za vikend.

Pofalićki i Vratnik odigrali su dosta dobar meč, sa dosta uzbuđenja, veliki brojem prilika, ali i tri crvena kartona (2:1).

'Prava raja' ne voli izgubiti ni na terminu, pa je tako i sada, no sve na kraju lijepo završilo, uz pozdrave i čestitke.

Susret je odigran na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a već na startu problemi. Jedan gostujući igrač nije dostavio ljekarsko uvjerenje, te neće moći da nastupi. Tvrdi da je sve odradio na vrijeme i da nije bilo do njega, no pravila Saveza su jasna.

Oglasi

Gosti moraju mijenjati planove, a njihov član je razočaran jer je planirao biti aktivni član ovog meča. 

Pofalićki bolje otvara meč, pa u 29. minuti jučer agilni Elvis Selimović pogađa za 1:0. Selimović se mogao proslaviti u prvom poluvremenu, imao je još nekoliko sjajnih pokušaja i od njega je prijetila najveća opasnost po protivnika. A protivnici su bili itekako svjesni toga, pa i nisu birali sredstva da ga zaustave. Često je ostajao ležati na terenu, a da je imao malo sreće, mogao je prvo poluvrijeme ofanzivac Pofalićkog završiti hat-trickom.

Na poluvremenu je dobijao čestitke, a čuli smo da je zaigrao i u novim kopačkama koje je dobio od kluba. Na poluvremenu poprilično mirno, većina igrača se itekako dobro poznaje, no jasno je da ništa nije gotovo.

Na teren u drugom poluvremenu kao da izlazi 'novi' Vratnik. Krenuli su gosti ofanzivno, pa već u 49. minuti Din Hukelić sjajno matira golmana domaćih Marija Miloševića Želju. Mario je višestruki prvak BiH u snookeru.

Zatim se ponovo 'budi' Pofalićki, opet prijeti agilni Selimović, ali sada je golman Vratnika junak. Uzvraćaju i gosti, ponovo Milošević brani.

Oglasi

Iako je kod nogometaša sve više nedostajalo snage, nije se to osjetilo u igri. Rezultat je bio aktivan za oba tima, pa su svi željeli dati i više od maksimuma u borbi za bodove.

Igrala se 68. minuta kada je Aldin Kraljušić pogodio za novo vodstvo Pofalićkog i slavlje domaćih. Bilo je prilika do kraja, ali i dosta 'vatre' na terenu.

Glavni sudija Amar Turbić je zbog sukoba igrača na terenu i kratkog prekida pod tuš poslao kod domaćih Murisa Drkendu, a kod gostiju Damira Hodžića. 'Čarke' su se nastavile i pored terena, sve do puta ka svlačionici...

Pred sami kraj novi crveni karton za domaće. Rezervista Aldin Kraljušić je postigao i pogodak, ali i dobio dva žuta kartona u rasponu od 61. do 79. minute.

Kod drugog žutog kartona ometao je golmana Vratnika koji je vraćao loptu u igru, te je morao napustiti teren, ali srećom njegovi saigrači su zadržali tri boda.

Oglasi

Treba istaći da je u redovima Pofalićkog svih 90 minuta upisao Anel Hajradinović, brat bh. reprezentativca Harisa Hajradinovića, a na teren je u 75. minuti ušao Mirza Badžak, sin Jasmina Badžaka, nekada prvog čovjeka FK Željezničar i velikog zaljubljenika u Plave sa Grbavice.

Pofalićki sa klupe predvodi Samir Mekić, dobro poznato ime u bh. nogometu. Lider u Kantonalnoj ligi KS grupa A je Saobraćaj koji ima 18 bodova, Pofalićki ima 16, a Vratnik 11. SAŠK Napreadak je na 11, dok je petoplasirano Jedinstvo.

Pofalićki - Vratnik 2:1

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa A:

Pofalićki: Milošević, Drkenda, Hadžić, Handanović, Džidić, Dagić, Trnka, Selimović, Hajradinović, Kamberović, Vanjo.

Vratnik: Muhić, Subašić, Rašidović, Dizdarević, Čengić, Đerlek, Alić, Tabak, Hodžić, Hiseni, Hukelić.

Top Komentari

Mixon
"nakon pauze između dvije polusezone koja je trajala čak pet mjeseci". 10 klubova u ligi, oni razdvoje na dvije grupe, svasta. "a čuli smo da je zaigrao i u novim kopačkama koje je dobio od kluba". Kakva (ne)profesionalnost novinara, pa ovo bi bilo sramota i Pofalickog da objavi tu "veoma bitnu" informaciju na svojoj stranici. No hate za momka. "Kod drugog žutog kartona ometao je golmana Vratnika koji je vraćao loptu u igru, te je morao napustiti teren" E valja biti takav "biser" da napravis glupost kad vodis, najbolje da je i golmana poveo kuci. Nisam odavno pogledao tekmu uzivo, moracu ovo koji vikend da odem ako nista barem nece biti dosadno 90 min cirkus lige
0 0
Alenizmostara
Ovo je predobro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi