Fudbalska poslastica na Grbavici: Deset golova, penali i pobjeda Pofalićkog protiv zeničke Fortune

Fantastična utakmica

Fudbalska poslastica na Grbavici: Deset golova, penali i pobjeda Pofalićkog protiv zeničke Fortune

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Fantastična utakmica odigrana je danas na pomoćnom terenu stadiona Grbavica gdje su se sastali Pofalićki i zenička Fortuna u okviru prvog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine.

Na ovom meču u regularnom toku vidjeli smo čak deset golova, te je bilo 5:5, a na kraju pobjednika smo saznali nakon penala. U penal seriji bolji su bili igrači Pofalićkog koji su uspjeli da slave sa 6:5 i tako ostvare plasman u drugo kolo što je za ovaj klub sigurno veliku uspjeh.

Oni koji su pratili današnji meč na pomoćnom terenu stadiona Grbavica su mogli da uživaju u svim čarima fudbala. Igrači oba kluba koji su gledali kako da što prije izađu sa svojih poslova i dođu odigrati meč su sve oduševili i zaslužili su sigurno sve čestitke za prikazano.

Pofalićki je odlično otvorio utakmicu i poveo u 15. minuti sa 1:0 kada je mrežu gostiju zatresao Selimović. No, Fortuna je sjajno odgovorila i do kraja prvog dijela stigla do preokreta.

Prvo je na 1:1 poravnao Kolić u 32. minuti, dok je šest minuta kasnije za 1:2 pogodio Brahim. Na samom startu drugog dijela bilo je 1:3 za goste, a svoj drugi gol na meču zabio je Kolić.

U 53. minuti na 1:4 povisio je Kubat, ali se Pofalićki fantastično vraća. Na scenu je stupio Anel Hajradinović koji je u svega nekoliko minuta zabio dva gola i smanjio na 3:4.

Gol za 3:5 postigao je Huzbašić i činilo se da je sve gotovo i da Fortuna ide dalje. Međutim, u samom finišu Pofalićki je zabio dva gola i izborio penale. Na 4:5 smanjio je Krajina u 83. minuti, dok je veliko slavlje domaćem timu donio Šorlija u 92. minuti golom za 5:5.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon penala saznali smo putnika u drugo kolo, a to je bio Pofalićki. Golove iz penala za ovaj tim zabili su Dagić, Trnka, Hajradinović, Krajina, Vanjo i Šorlija, dok su za Fortunu precizni bili Pjanić, Bajramović, Zahirović, Alić i Kubat, a penal je promašio Hadžić.

Pofalićki u drugom kolu igra protiv Slavena iz Živinica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi