Nezadovoljni Isco odlazi, španski mediji otkrivaju novi klub

U nemilosti Solarija

Nezadovoljni Isco odlazi, španski mediji otkrivaju novi klub

Sve je izvjesnije da će Isco Alcaron napustiti Santiago Bernabeu ove zime.

Dvadesetšestogodišnji nogometaš nije u najboljim odnosima s trenerom Santiagom Solarijem, čemu svjedoči i njegova minutaža, pa stoga i nije iznenađujuće što je odlučan u namjeri da promijeni sredinu.

Isco želi pronaći destinaciju gdje će biti opet važna karika kao što je bio u Real Madridu prethodnih godina, a iako se povezivao s Chelseajem kao i Manchester Cityjem, navodno je sjajni vezista u ovom momentu najbliže prelasku u Juventus.

Španski mediji pišu da i Florentino Perez intenzivno radi na odlasku Isca, te da ga je već ponudio Juventusu, ali pitanje je jesu li Bianconeri spremni iskeširati za njega 75 miliona eura koliko inače Real Madrid traži. U tu priču bi mogao biti uključen i Dybala koji je dugogodišnja želja Realovog šefa.

Nema ni naklonost saigrača

Novinar ugledne Marce, Ruben Jimenez, prije nekoliko dana je objavio kako bi za Isca bilo najbolje da napusti Real Madrid jer ga više niko ne želi gledati u dresu ovog kluba.

"Saigrači više nisu iza tebe, od kapitena nemaš podršku i klub te ostavio samog. Idi i igraj negdje drugo Isco. Igraj gdje god ti želiš jer vidiš da te u Realu više niko ne podržava", poručio je Jimenez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da Iscu jednostavno ne ide, može se vidjeti i po tome što je posljednji put od prve minute za Real Madrid igrao u oktobru prošle godine, u El Clasicu protiv Barcelone (5:1).

Podsjetimo, Isco je 2013. stigao u Real Madrid iz Malage za 30 miliona eura, a do danas je osvojio 14 trofeja s madridskim klubom, od čega četiri Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti