Kapa do poda: Engleski fudbaler od kluba tražio ugovor na funtu sedmično
Foto. Branford Park Avenue

Adam Nowakowski oduševio sve na Otoku

Kapa do poda: Engleski fudbaler od kluba tražio ugovor na funtu sedmično

S. Bošković

Veoma lijepa fudbalska priča dolazi iz Engleskoj, točnije iz šestog ranga fudbalskog takmičenja u ovoj zemlji, te iz kluba Bradford Park Avenue.

Naime, igrač ovog tima Adam Nowakowski potpisao je nevjerojatan ugovor s timom. On će tako zarađivati svega jednu funtu sedmično, a prosječno fudbaleri u šestom rangu engleskog fudbala zarađuju oko 400 funti sedmično.

No, to nije sve, ovaj fudbaler odlučio je i da sam pokrije svoje putne troškove i to kako bi vratio nešto amaterskom fudbalu.

Nowakowski, koji radi kao u kompaniji za proizvodnje hrane na ovu ideju došao je dok je za vrijeme pandemije radio od kuće:

"Dosta poslova se našlo u teškoj situaciji. Tada sam pomislio da je vrijeme da vratim nešto klubu koji je blizak mom srcu".

"Pandemija znači da je dosta nesigurnosti u svijetu financija, ne samo u mom klubu, nego i u svim drugim amaterskim klubovima. Zbog toga sam odlučio da ponudim da potpišem ugovor na jednu funtu sedmično kako bih pomogao klubu u ovom teškom vremenu".

Naravno, u klubu su bili oduševljeni ovim potezom, te su se službenom izjavom zahvalili Nowakowskog:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Aktualna pandemija mogla je utjecati na naše prihode zbog ograničenja gledatelja na stadionu, na broj gostujućih navijača i na sve druge prihode. No, u ovim teškim vremenima Nowakowski je pokazao nesebičnosti i postao je i on je najbolji igrač u svim ligama Engleske kojeg možete dobiti za ovu svotu novca".

Bradford Park Avenue igrao je 62 godine u profesionalnim rangovima engleskog fudbala, a jedno vrijeme i prvom rangu, no 1972. godine klub je ugašen. Klub je reformiran 1988. godine, a sad igra u već spomenutom šestom rangu engleskog fudbala, odnosno u Nacionalnoj ligi Sjever.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi